Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Порівняли мінімальну зарплату в Україні та Європі

В Україні мінімалка становить в рази менше, ніж в країнах Європи. "У січні 2019-го Євростат роз'єднав країни ЄС по мінімальній зарплаті на три групи. Перша - мінімальна зарплата нижче 500 євро на місяць: Болгарія, Латвія, Румунія і Угорщина. Друга - мінімальна зарплата не менше 500 євро, але нижче 1000 євро в місяць: Хорватія...

 
В Україні мінімалка становить в рази менше, ніж в країнах Європи.

"У січні 2019-го Євростат роз'єднав країни ЄС по мінімальній зарплаті на три групи. Перша - мінімальна зарплата нижче 500 євро на місяць: Болгарія, Латвія, Румунія і Угорщина. Друга - мінімальна зарплата не менше 500 євро, але нижче 1000 євро в місяць: Хорватія, Чехія, Словаччина, Польща, Естонія, Литва, Греція, Португалія, Мальта та Словенія. Третя - мінімальна зарплата не менше 1000 євро на місяць: Іспанія, Великобританія, Франція, Німеччина, Бельгія, Нідерланди, Ірландія і Люксембург", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, українці на 1 січня 2019-го отримували мінімальну зарплату 132 євро.

"Щоправда мінімалка не у всіх країнах ЄС визначена законодавчо. Буває, що вона затверджена угодою між профспілками і роботодавцями. Так, у Німеччині державне регулювання оплати праці ввели тільки з 2015 року", - наголосив експерт.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: