Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В уряді розповіли, скільки українки мають народжувати дітей

Українців знову має стати 52 мільйони. Таку мету поставили перед собою в уряді в 2018 році. Для її досягнення запровадили програму народжуваності та підтримки сімей. Однак вона не дала жодних результатів. За підсумками останнього року народжуваність скоротилася на 28 тисяч немовлят, передає ТСН....

Українців знову має стати 52 мільйони. Таку мету поставили перед собою в уряді в 2018 році. Для її досягнення запровадили програму народжуваності та підтримки сімей.


Однак вона не дала жодних результатів. За підсумками останнього року народжуваність скоротилася на 28 тисяч немовлят, передає ТСН. Новації у вигляді пакунка маляти та муніципальної няні не призвели до сплеску народжуваності. За роки незалежності населення зменшилось 10 мільйонів. Зараз, за різними підрахунками українців лише, 42 мільйони. Втрата співмірна з кількістю населення країн, як Греція, Швеція чи Португалія. За неофіційною інформацію, ще кілька мільйонів людей працюють за кордоном. Тому в Україні постійно проживає десь близько 35 млн реального населення.

Частина населення сповідує ідеологію чайлдфрі – добровільна відмова від можливості завести дітей. Ще одна складова демографічних проблем – зменшення кількості жінок репродуктивного віку. Це наслідки кризи 1990-х. Тоді народжуваність так само стрімко падала. "Їх просто чисельно менше. І їм, відповідно, треба більше народжувати", - пояснює провідний науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень Павло Шевчук.

Щоб 52 мільйони знову стали реальними хоча б до кінця 2030-х років, кожна жінка має народжувати по чотири дитини. І це враховуючи окуповані території, зокрема Крим.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: