Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Із засідання виконавчого комітету у лютому 2019

Наприкінці лютого відбулося засідання виконавчого комітету, до порядку денного якого було включено 41 питання. На початку засідання міський голова Юрій Фомічев інформував членів виконкому про основні події, які відбулися в місті: це і Муніципальна координаційна платформа, і 30-річчя садочка «Маріте» та візит посла Латвії в...

 
Наприкінці лютого відбулося засідання виконавчого комітету, до порядку денного якого було включено 41 питання.

На початку засідання міський голова Юрій Фомічев інформував членів виконкому про основні події, які відбулися в місті: це і Муніципальна координаційна платформа, і 30-річчя садочка «Маріте» та візит посла Латвії в Україні Юріса Пойканса, і відкриття фотовиставки в.о. посла Австралії в Україні Тімом Болотнікоффим, і, звичайно ж, проведений звіт міського голови.

Одне з питаннь, що піднімалося на звіті, – це якість автотранспортних послуг, що надає ПРП «АТАСС». Керівник підприємства повідомив, що проводиться робота щодо повернення автостанцією «Дарниця» її послуг автоперевізнику. Також до виконкому надійшли дві відповіді від Укртрансбезпеки Київської області, але вони практично не вирішують питання.

Начальнику управління економіки та соціального розвитку міста було доручено звернутися до Чернігівської ОДА з питанням про надання інформації про всі наявні рейсів, які проходять через Славутич.

Інформацію про стан сплати за житлово-комунальні послуги та роботу житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2018/2019 р. надали Олександр Куделін та Роман Полтавський. За лютий спожито 1,8 млн. кубометрів газу на 14,6 млн. грн. Частина теплової енергії закуповувалася у ТОВ «Екоенергогенерація». На березень отримані ліміти на газ. На часі стоїть питання ремонту димової труби міської котельні.

За січень КП «ЖКЦ» виставлено платежів більш ніж на 20 млн грн. 16,8 млн грн – за централізоване опалення, 1,7 млн грн – за водовідведення та водопостачання, 1,4 млн грн – за утримання прибудинкових територій.

За січень загальний рівень оплати за комунальні послуги складає 61,5%. «Такий рівень оплати є незадовільним», – зауважив міський голова. За постачання газу, електроенергії ми вчасно повинні розраховуватись, тому комунальним підприємствам необхідно суттєво посилити роботу з неплатниками за комунальні послуги, змінити потрібно й підходи до випадків крадіжок води та теплової енергії у багатоквартирних будинках і котеджах.

Про виконання міського бюджету Славутича за 2018 рік доповідала начальник управління фінансів Галина Зайченко. Дохідна частина міського бюджету виконана на 99%, видаткова – на 97%.

Члени виконкому розглянули й питання, що стосувалися безпосередньо громади міста: про підсумки соціально-економічного та культурного розвитку міста в 2018 році, про затвердження фінансового плану на 2019 рік КНП «Славутицька міська лікарня», про схвалення проекту «Програми розвитку муніципального туризму Славутицького регіону на 2019 рік».

Про схвалення проекту «Програми «Третій вік: старість на радість» на 2019 рік» звітував начальник управління економічного та соціального розвитку міста Іван Величковський.

Начальник відділу з питань ЖКГ, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження Альона Болдирєва на розгляд виконкому винесла низку питань, що стосуються затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів для населення м. Славутич, організації та проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території міста.

Запропоновано було також схвалити проект «Програми поводження з твердими побутовими відходами в м. Славутич на 2019 рік» та внести зміни до програми модернізації, капітального ремонту та диспетчеризації ліфтів житлового фонду м. Славутич на 2019 рік.

Про питання медицини доповідала начальник відділу охорони здоров’я Наталія Шуригіна. Вона запропонувала схвалити проекти програм «Здоров’я славутичан», «Місцеві стимули для працівників охорони здоров’я м. Славутич на 2019 рік», «Профілактика, діагностика та лікування рідкісних (орфанних) захворювань на 2019 рік».

Головний архітектор Дмитро Баглаєв запропонував до 1 вересня 2019 р. розробити нові правила розміщення зовнішньої реклами у Славутичі та дизайн-код.

Відповідно власникам та балансоутримувачам будівель у центральній частині міста, об’єктів соціального, культурного, побутового призначення та будівель з облицюванням натуральним каменем на території Славутича тимчасово, до прийняття нових правил, рекомендовано не давати погодження на розміщення зовнішньої реклами на фасадах зазначених будівель.

Про підсумки організації відпочинку та оздоровлення дітей Славутича у 2018 році та плани на 2019 рік повідомила начальник служби у справах дітей та сім’ї Валентина Дудинська.

У минулому році всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, були забезпечені оздоровчими послугами, 60% – дітей з особливими потребами, 78% – дітей учасників АТО.

Найбільше оздоровлено дітей первинною профспілковою організацією ДСП «ЧАЕС» – 170, профспілковою організацією ВП «Атомремонтсервіс» – 127. Пришкільні табори відвідало 235 учнів.

Про роботу із зверненнями громадян доповів керуючий справами виконкому Олександр Скляр.

Більше інформації про засідання виконавчого комітету за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Tf4VLlbOV6c




Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: