Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 2018

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Протягом третини століття з часу найбільшої в історії людства техногенної катастрофи ми так і не змогли повністю подолати її наслідки. Особливо...

 
 

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Протягом третини століття з часу найбільшої в історії людства техногенної катастрофи ми так і не змогли повністю подолати її наслідки. Особливо вони відчутні в районах, які знаходяться в безпосередній близькості до зони відчуження, де досі живуть люди, які ліквідовували аварію ціною власного здоров’я.

Після Чорнобильської катастрофи Україна стала першою в історії людства державою, в якій офіційно було визнано небезпечною та непридатною для проживання територію у тисячі квадратних кілометрів. Сьогодні зона відчуження і відселення на Поліссі дорівнює площі, наприклад, десяти таких країн, як Андорра.

Ми не можемо повернутися назад у часі й уникнути того, що відбулося. Але ми можемо докласти максимальних зусиль для відбудови, покращення економічної та екологічної ситуації, відновлення здоров’я постраждалих осіб, а головне – попередження виникнення будь-яких техногенних катастроф у майбутньому.

У цей день вшануймо мужність тих ліквідаторів, які живуть поряд з нами. І схилімо голови перед героїзмом усіх, хто загинув у цій боротьбі. Вони навічно залишаться у пам’яті українського народу.



З повагою

Ярослав Москаленко,
народний депутат України,
голова підкомітету Верховної Ради України
з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: