Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хочете вірте, хочете ні - учені вказали, що позитивно впливає на розвиток дитячого мозку

Вчені з Торонтського університету в Канаді прийшли до висновку, що брехня позитивно впливає на розвиток людського мозку. Чим раніше дитина спіткає вміння шахраювати, тим краще. Про це повідомляє Medical Xpress. Дослідження доктора Канг Лі і його співавторів з Китаю, Америки ...


Вчені з Торонтського університету в Канаді прийшли до висновку, що брехня позитивно впливає на розвиток людського мозку. Чим раніше дитина спіткає вміння шахраювати, тим краще. Про це повідомляє Medical Xpress. Дослідження доктора Канг Лі і його співавторів з Китаю, Америки та Сінгапуру доводять корисність вміння обманювати.

Діти, які вдаються до брехні, перевершують своїх однолітків у когнітивному розвитку. У дослідженні взяли участь 42 дитини віком близько 3,5 років з Китаю. Дітей поділили на дві команди з рівною кількістю дівчаток і хлопчиків. Діти ховали в одній руці солодощі, а дорослі намагалися вгадати, де частування.

Контрольна група грала чесно, а другу навчили шахраювати, щоб завжди вигравати, передає Кореспондент. Психологічні тести після цієї гри показали, що "шахраї" стали краще розрізняти наміри людей. Також вчений стверджує, що брехня - це необхідна частина дорослішання, і чим раніше дитина навчиться обманювати, тим краще.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: