Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Бюджет участі у 2017 та 2018 роках: основні відмінності

Шановні активні мешканці міста Славутича! Повідомляємо Вам про деякі зміни у вимогах до організації і запровадження бюджетування за участі громади (Бюджет участі) у місті Славутичі. - Загальний обсяг видатків, що планується спрямувати на реалізацію проектів не змінився – це 1 500 000,0 грн., але помітно зріс обсяг коштів одного проекту: відтепер малі проекти – до 100 тис.грн., а великі – до 300 тис.грн.

Шановні активні мешканці міста Славутича! Повідомляємо Вам про деякі зміни у вимогах до організації і запровадження бюджетування за участі громади (Бюджет участі) у місті Славутичі.

- Загальний обсяг видатків, що планується спрямувати на реалізацію проектів не змінився – це 1 500 000,0 грн., але помітно зріс обсяг коштів одного проекту: відтепер малі проекти – до 100 тис.грн., а великі – до 300 тис.грн.

- Подавати проекти, як і у 2017 році, можуть дієздатні громадяни України (іноземці та особи без громадянства, які мають дозвіл на постійне проживання на території України), яким виповнилось 16 років, а право голосування можуть використати особи з 14 років (за наявності паспорта громадянина України, реєстрації та проживання на території м.Славутич).

- У 2018 році до складу робочої групи увійшли не лише представники виконавчих органів Славутицької міської ради, депутати Славутицької міської ради та представник Громадської ради, а й представники комунальних підприємств та закладів Славутицької міської ради.

- На відміну від минулого року, у 2018 році кількість пунктів супроводу Бюджету участі скоротилася з 3 од. до 2, а проекти подаються особисто автором у електронній системі (у електронному вигляді) або безпосередньо до управління економіки та соціального розвитку міста (у паперовому вигляді).

- В інформаційний кампанії процесу Бюджету участі відтепер братиме участь Офіс підтримки громадських ініціатив Комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради.

- Доступ в електронну систему для відвідувача відбуватиметься із входом на сайт gromada.slav.gov.ua та матиме різні права доступу: відвідувач сайту, користувач сайту та адміністратор системи.

- Автор проекту здійснює реєстрацію через BankID Приват без внесення серії і номера паспорта та завантаження його скан-копії. Реєстрація складається з передачі даних через систему BankID та включає в себе ручне дозаповнення користувачем недостатніх даних у формі реєстрації.

- Як і у минулому році, подання автором проекту у паперовому вигляді здійснюється за умови пред’явлення автором оригіналу паспорту громадянина України, але при поданні проекту в електронному вигляді автор керується умовами, визначеними регламентом роботи електронної системи.

- У 2018 році проекти подаються не до пунктів супроводу Бюджету участі, а безпосередньо до управління економіки та соціального розвитку міста.

- Усі проекти, що отримали позитивну оцінку робочої групи, за новими правилами отримують статус «Успішно пройшов оцінку» у електронній системі не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку голосування.

- Якщо у 2017 році одна особа мала право проголосувати не більше, ніж за один проект, то у 2018 році умови дещо змінилися: одна особа має право проголосувати не більше, ніж за один малий (з обсягом коштів до 100,0 тис грн.) та один великий (від 100,0 до 300,0 тис. грн.) проект.

- Голосування у електронному вигляді здійснюється у електронній системі без введення мешканцем міста серії та номеру свого паспорта, а за допомогою визначених методів авторизації.

- У 2018 році з типів проектів були виключені такі, як «Навколишнє середовище», «Освіта», «Соціальний захист» і «Транспорт». Типи проектів, що діятимуть у 2018 році: «Безпека та громадський порядок», «Велоінфраструктура», «Дорожнє господарство», «Енергозбереження», «Комунальне господарство», «Культура та туризм», «Охорона здоров'я», «Спорт», «Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології».

За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами 2-22-50 або на електронну адресу slavutich.ofis@gmail.com, або завітайте до Офісу підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» за адресою Проспект Дружби народів, 7 (БК «Енергія», ІІ поверх). 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: