Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відбувся семінар із теми «Ефективні шляхи розвитку та корекції дітей з розладами аутичного спектра»

15 травня 2018 року у місті Славутичі на базі «Центру реабілітації дітей-інвалідів» відбувся змістовний, корисний семінар із теми «Ефективні шляхи розвитку та корекції дітей з розладами аутичного спектра», на якому були присутні 47 педагогів закладів освіти міста.

15 травня 2018 року у місті Славутичі на базі «Центру реабілітації дітей-інвалідів» відбувся семінар із теми «Ефективні шляхи розвитку та корекції дітей з розладами аутичного спектра», на якому були присутні 47 педагогів закладів освіти міста.

Ведучі семінару: Ковбасюк Олександр Вікторович – директор громадської організації «Системна допомога дітям із аутизмом «Маленький Принц», корекційний педагог, логопед, фахівець із програми «Рука-Мозок», Недозим Інна Вікторівна, науковий співробітник Відділу психолого-педагогічного супроводу Інституту спеціальної педагогіки НАПНУ Країни, психолог, повідний фахівець КРЦ ГО «Маленький Принц».

Інна Вікторівна обговорила з учасниками семінару поняття «розлади аутичного спектру», теорії щодо виникнення РАС та способи діагностики розладів у ранньому віці. Так у клінічних протоколах визначають розлади аутичного спектру як стійкий дефіцит соціальної комунікації та соціальної взаємодії.

Олександр Вікторович поділився з присутніми практичними методами роботи з дітьми з розладами аутичного спектру, дав конкретні поради щодо організації колекційної роботи з такими дітьми, розповів про програму «Рука-Мозок». Наголосив на важливості домовлятися з батьками «на березі», узгоджувати цілі та всі особливості колекційної роботи.

Семінар вийшов корисним та змістовним, присутні обговорили різні питання щодо організації колекційної роботи з дітьми з РАС. А наприкінці заходу педагоги отримали сертифікати учасників семінару.

Дякуємо Центру реабілітації дітей інвалідів за комфортні умови, цікаву екскурсію та чудові сувеніри!

Методист центру Олена Заставнюк
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: