Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Актуальні проблеми сьогодення у дослідженнях молоді Славутича

19 квітня 2018 року у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулася сьома науково-практична конференція учнів 8-11 класів «Славутич – погляд у майбутнє». У заході взяли участь 48 осіб. Щороку свої дослідження молодь Славутича представляє на науково-практичній конференції учнів 8-11 класів «Славутич – погляд у майбутнє». Започаткована у 2012 році, конференція стала доброю традицією у системі освіти міста.

 
 

 
19 квітня 2018 року у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулася сьома науково-практична конференція учнів 8-11 класів «Славутич – погляд у майбутнє». У заході взяли участь 48 осіб.
Щороку свої дослідження молодь Славутича представляє на науково-практичній конференції учнів 8-11 класів «Славутич – погляд у майбутнє». Започаткована у 2012 році, конференція стала доброю традицією у системі освіти міста.


Серед основних її завдань: прищеплення широким колам учнівської молоді навичок науково-дослідницької роботи, виявлення та підтримка обдарованих дітей, формування в учнів активної громадянської позиції, екологічної культури, виховання патріотичних почуттів. За шість років її учасниками стали 67 молодих славутичан.

Приємно, що за період із 2012 по 2018 рік 126 учнів стали учасниками, 107 призерами міського етапу конкурсу-захисту, 54 – переможцями обласного етапу, 1 – республіканського.
Начальник управління освіти і науки Швець Н.П. привітала учасників конференції, вручила дипломи переможцям І (міського) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у 2017-2018 навчальному році та подяки науковим керівникам учнів.

Відповідно до умов проведення конференції працювали 3 секції:
Секція 1. «Екологічна культура – вибір XXI століття»
Секція 2. «Сучасні комп’ютерні технології: погляд юних дослідників»
Секція 3. «Славутич – місто, дружнє до дитини».

Учасники секції «Екологічна культура – вибір XXI століття» висвітлювали у своїх виступах питання екологічної безпеки жителів сучасного міста, формування системи екологічно доцільної поведінки населення, пропонували заходи і шляхи вирішення екологічних проблем міста та країни.
Доповідачі секції представили результати досліджень з таких тем: «Шкідливий вплив собачих екскрементів на здоров’я людини» Горбатюк Тетяна (ЗОШ №2); «Автотранспорт та його вплив на зелені насадження міста» Мельничук Вікторія (ЗОШ №4).

Роботи, представлені у секції «Сучасні комп’ютерні технології: погляд юних дослідників», продемонстрували дослідження зі створення принципово нового програмного продукту «Електронний щоденник учня» та алгоритму для початківців щодо розробки додатків для операційної системи Android, аналітичні результати щодо відповідності процесів комп’ютерної гри фундаментальним законам фізики. Результати досліджень у цій секції представляли учні Славутицького ліцею Клименко Микита і Таран Дарина.

Секція «Славутич – місто, дружнє до дитини» відкрилася виступом «Зміни топонімів Київської області у зв’язку з декомунізацією» Руденок Тетяни (ЗОШ №1). Наступний емоційно насичений виступ англійською мовою «Лексико-семантичне значення слів у надписах англійською мовою» продемонстрував напрацювання Півункової Кристини (ЗОШ №3). Учениці Славутицького ліцею презентували роботи з тем: «Канонізація Миколи Святоші як визнання його діянь» Грищенко Ксенія; «Спілкування підлітків у соціальних мережах» Коваленко Аліна.

Підводячи підсумки конференції, присутні відзначили науковий рівень досліджень школярів, актуальність і оригінальність тематики виступів, подискутували з тем, що порушувалися у дослідженнях доповідачів.
Всі доповідачі отримали сертифікати учасників конференції.
Оргкомітетом підготовлено збірку тез «Славутич – погляд у майбутнє» та збірку поезії та есе учнів 4-11 класів міста Славутича – учасників міського поетичного конкурсу «Зерна доброти» та міського етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, - під назвою «І летять мої мрії ясні…».
Дякуємо всім, хто долучився до цієї події! Щиро сподіваємося, що перші наукові знахідки допоможуть молодим дослідникам у досягненні поставлених цілей і матимуть перспективу у подальшому!

Міський методичний центр
Фото: Олена Заставнюк
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: