Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Європейський Союз відкриває нові можливості для територіального співробітництва між Україною та Білоруссю

29 листопада 2017 року, між Європейським Союзом через Німецьке Товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) та Виконавчим комітетом Славутицької міської ради підписано грантову угоду на реалізацію проекту...

 

29 листопада 2017 року, між Європейським Союзом через Німецьке Товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) та Виконавчим комітетом Славутицької міської ради підписано грантову угоду на реалізацію проекту «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України – Білорусі» по Програмі транскордонного співробітництва країн Східного партнерства (EaPTC).

Проект буде впроваджено в партнерстві між Виконавчим комітетом Славутицької міської ради та Білоруським торгово-економічним університетом споживчої кооперації, Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою, Виконавчим комітетом Вараської міської ради, Виконавчим комітетом Прилуцької міської ради, Славутицьким міським фондом підтримки підприємництва. Бюджет проекту становить 167 409,26 євро, з яких внесок Європейського союзу складає 150 202,00 євро.

Реалізація проекту «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України – Білорусі» дозволить підвищити комерційні можливості, ділову активність, взаємодію малого та середнього бізнесу у малих містах прикордонних регіонів України-Білорусі, а саме м. Славутич, м. Чернігів, м. Прилуки, м. Вараш, смт. Ріпки, м. Гомель та м. Рогачев, протягом 2017-2018 років шляхом створення платформ для комунікації між бізнесом, органами місцевого самоврядування та інфраструктурами підтримки бізнесу прикордонних регіонів України та Білорусі. Проект спрямовано на підприємців (фізичних та юридичних осіб) зацікавлених в розширенні своїх можливостей і реалізації свого потенціалу на території сусідніх держав, місцеву владу, структури підтримки бізнесу, молодих людей, стартапів, підприємців-початківців, що потребують позитивних прикладів, успішних кращих практик.

Під час реалізації проекту «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України – Білорусі» буде організовано та проведено:

1. Маркетингове дослідження ринкового потенціалу в цільових регіонах і аналіз законодавчої та нормативної бази.

2. Навчання консультантів з питань міжнародної торгівлі та співробітництва.

3. 7 фокус-груп з представниками МСБ, місцевих органів влади, структур підтримки бізнесу.

4. 5 міжсекторальних зустрічей в сфері сільського господарства, торгівлі, інформаційних технологій, виробництва, транспорту та комунальних послуг для формування стійких об’єднань, ділових контактів, потенційних кластерів представників різних галузей економіки.

5. Бізнес-конференцію «Потенціал та можливості прикордонного співробітництва».

6. Створено центри транскордонного співробітництва з необхідним обладнанням, навчальними матеріалами, засобами зв'язку.

Під час реалізації проекту в містах партнерах будуть створені консультаційні центри транскордонного співробітництва, в яких на безкоштовній основі кожен зможе отримати професійну консалтингову, консультаційну підтримки в області маркетингу, юридичних, фінансових та економічних аспектах при управлінні транскордонним бізнесом, як в Україні, так і Білорусі.

Для забезпечення комунікацій буде проведено 5 бізнес зустрічей в сферах транспортних послуг, сільського господарства, торгівлі, промисловості, комунального господарства та інформаційних технологій, які сприятимуть розширенню бізнес зв'язків між підприємцями, створено «Транскордонний бізнес-портал Україна-Білорусь», який надасть маркетинговий майданчик для українських і білоруських компаній для обміну бізнес пропозиціями та ідеями, дозволить розміщувати інформацію про товари, роботи та послуги, здійснювати пошук потенційних партнерів для подальшої співпраці і розширення власної справи та дозволить отримати інформацію про особливості ведення бізнесу в прикордонних регіонах.
Будуть підготовані інформаційні матеріали (нормативно-правові акти, вимоги, умови оподаткування, митне регулювання та інше) про тонкощі ведення бізнесу як для українських так і для білоруських суб’єктів підприємницької діяльності.

Запрошуємо всіх активних та ініціативних підприємців долучитися до заходів, що відбудуться в рамках реалізації проекту.

Крім українсько-білоруської, у рамках територіальної співпраці країн Східного партнерства реалізовуються також програми Україна-Молдова, Грузія-Азербайджан та Грузія – Вірменія. Євросоюз виділив на це співробітництво 12,5 млн євро, з яких 3 мільйони припадає на українсько-білоруську співпрацю.

Цілями Програми територіальної співпраці Східного партнерства є створення сприятливих умов для прикордонного співробітництва з урахуванням специфіки кожної території. Програма також націлена на зміцнення спроможності державних та недержавних органів сусідніх країн разом розробляти та втілювати спільні прикордонні проекти. Адміністратором програми є Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ).

Дана публікація була підготована за підтримки Європейського союзу. Повну відповідальність за зміст публікації несе Виконавчий комітет Славутицької міської ради. Зміст публікації ні в якому разі не повинен розглядатися як відображення офіційної позиції Європейського союзу.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: