Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

МОЗ схвалив нові правила для стоматологічних кабінетів

Міністерство охорони здоров'я України дозволило розміщувати стоматологічні кабінети з рентгенівським обладнанням у житлових будинках. З 14 листопада стоматологічні кабінети з рентгенівським обладнанням можуть розміщуватися в житлових будинках і громадських будівлях за умови...

 
Міністерство охорони здоров'я України дозволило розміщувати стоматологічні кабінети з рентгенівським обладнанням у житлових будинках.

Про це повідомила прес-служба Міністерства, передає «Слово і Діло».

З 14 листопада стоматологічні кабінети з рентгенівським обладнанням можуть розміщуватися в житлових будинках і громадських будівлях за умови дотримання чітко встановлених вимог.

У міністерстві зазначають, що в стоматологічних кабінетах повинні робити не більше 100 знімків в тиждень при проведенні прицільних рентгенівських досліджень і не більше 50 - при використанні ортопантомографа.

Крім того, особливі норми будуть діяти якщо такі кабінети розташовані в хрущовках. Стоматологів зобов'яжуть в даному випадку ущільнювати перекриття для протирадіаційного захисту.

У відомстві Уляни Супрун вважають, що такий крок зробить стоматологію більш якісною і безпечною, прозорою і доступною.

Фактично такі кабінети існували й раніше, однак більшість не мали законного права використовувати сучасне рентгенологічне обладнання у своїй роботі

«Ми прописали більш детально вимоги безпеки. Роботодавці повинні неухильно дотримуватися цих правил»- зазначив заступник міністра Роман Ілик.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: