Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Збирачам чорниці у Чорнобилі "світить" три роки тюрьми

Під час патрулювання зони відчуження, поблизу відселеного села Ясен, працівники поліції спільно з бійцями полку поліції особливого призначення та прикордонниками виявили двох жінок, які встигли назбирати понад 25 кг чорниць. Про це повідомляє інформаційний портал "Моя...

 

Під час патрулювання зони відчуження, поблизу відселеного села Ясен, працівники поліції спільно з бійцями полку поліції особливого призначення та прикордонниками виявили двох жінок, які встигли назбирати понад 25 кг чорниць

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Нацполіцію Київської області.

39-річна жителька Іванківського району, що на Київщині, та 60-річна киянка проникли незаконно поза контрольно-пропускними пунктами на територію відчуження з метою збирання лісових для власного вжитку. Працівники поліції вилучили чорниці для проведення дозиметричного контролю.

Відносно двох осіб складено адміністративні протоколи за ст. 461 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом переміщення лісових ягід за межі зони відчуження відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: