Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Свято «Світлячків Славутича»

5 травня біля Палацу дитячої та юнацької творчості відбулося традиційне свято для першокласників – посвята в загальноміську дитячу організацію «Світлячки Славутича». Ця організація, що була створена в 2000 році має все необхідне для активної діяльності: статут, емблему...

 

5 травня біля Палацу дитячої та юнацької творчості відбулося традиційне свято для першокласників – посвята в загальноміську дитячу організацію «Світлячки Славутича».

Ця організація, що була створена в 2000 році має все необхідне для активної діяльності: статут, емблему, правила, гасло, клятву, гімн, нагрудний знак, прапорець, орієнтири: «Твоя честь», «Твоя духовність», «Твоя Батьківщина». За три роки перебування в організації діти опановують сім окремих програм: «Місто Білого Ангела – ти надія моя», «Дерево життя», «Милосердя», «Свій голос», «Котигорошко», «Збережи своє здоров’я», «Містограй».

Посвята в організацію є для дітей першою сходинкою учнівського самоврядування, адже шкільне врядування є основою майбутнього місцевого самоврядування.

На свято до «світлячків» пришли гості: ветерани війни в Афганістані, члени молодіжної ради «Майбутнє Славутича», представники місцевої влади. Звісно, поряд з дітьми були вчителі і батьки.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Линкевич Олександр Бернатович.
Кожна школа має свої правила «світлячків», які надруковані на крилах символічного світлячка.

Перша школа запропонувала такі: «Любити Славутич, бо Славутич – наш дім, прагнуть, щоб краще жилося у нім».

Друга школа: «Бути сумлінним, старанно навчатись, робити добрі справи не лінуватись».

Третя школа: «Любити батьків, берегти, шанувати, поради їх мудрі – не забувати».

Четверта школа: «Природу любити, не кидати сміття, вести здоровий спосіб життя. Традиції, звичаї наші вивчати, свою Україну завжди прославляти».

Наступає урочиста мить. Гості свята вручають дітям символ організації – значок. Відтепер першокласники стали по праву називатися «світлячками», і, затаївши подих, вони спостерігають як символічний світлячок відлітає у небесну блакить.

Завершилося чудове свято піснею «Промінчик», флешмобом, цукерками і мультиком.


Відділ молоді та спорту
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: