Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Для Славутича немає нічого неможливого! ЗОСя стартувала!

23 вересня Славутич зустрічав гостей та учасників свого XXIIІ Міжнародного фестивалю дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича – 2016». Цього року до міста завітали команди юних журналістів та творчих колективів з Латвії, Польщі, Білорусі, Чехії, Марокко...


23 вересня Славутич зустрічав гостей та учасників свого XXIIІ Міжнародного фестивалю дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича – 2016».


Цього року до міста завітали команди юних журналістів та творчих колективів з Латвії (м. Айзкраукле), Польщі (м. Лодзь), Білорусі (м. Мінськ, м. Калінковічи), Чехії, Марокко та також з 8 областей України (Київської, Чернігівської, Кіровоградської, Харківської, Рівненської, Черкаської, Львівської, Закарпатської). В номінації «Преса» подали заявки 10 команд, «Фото» – 20, «Телебачення» – 7, «Інформаційні технології» – 6, «Лідери» – 9.

В Палаці дитячої та юнацької творчості, який у ці дні святкує своє 20-ти річчя, відбулася прес-конференція міського голови Юрія Фомічева та оргкомітету фестивалю. Основний меседж зустрічі «Славутич – цікавий майданчик для творчості. Майбутнє у Славутича є і всі 30 років він це доводить».

На прес-конференції виступив Микола Томенко, який розповів про свій проект «Сім чудес України», презентував присутнім свої видання, які будуть вручені переможцям конкурсних завдань фестивалю.

«Славутич і Чорнобиль повинні сформувати позитивний імідж у світі. І для цього є всі передумови. Створення біосферного заповідника в чорнобильській зоні дасть такі можливості» – зауважив Микола Володимирович. До речі, Томенку М.В. у цьому році Славутицька міська рада присвоїла почесне звання «Почесний житель міста», ця нагорода і була вручена йому міським головою Фомічевим Юрієм Кириловичем.

В перший день міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» конкурсанти отримали завдання, стали учасниками урочистої ходи. У вечері на Центральній площі урочисто було відкрито фестиваль. Відбувся концерт творчих колективів та гостей міста.

Тетьяна Бойко,
фото Вадима Івкіна, Марії Коломієць, Анастасії Тагірової, Олександра Скиби, Наталії Івкіной
Відео студії VITALIYDOROSH

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: