Завантаження ...
Новобудови Києва

Члени гаражних кооперативів міста Славутич, готуйте гроші!

До 2015 року, відповідно до ст. 276 Податкового кодексу України, гаражні кооперативи мали пільгу по платі за землю. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України..." змінився порядок оподаткування земельних ділянок - було скасовано більшість пільг по платі за землю, в тому числі і для гаражних кооперативів.

 
До 2015 року, відповідно до ст. 276 Податкового кодексу України, гаражні кооперативи мали пільгу по платі за землю. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VIII з 01.01.2015 року змінився порядок оподаткування земельних ділянок - було скасовано більшість пільг по платі за землю, в тому числі і для гаражних кооперативів.

Внаслідок скасування пільги в Податковому кодексі України збільшився розмір плати за землю для гаражних кооперативів. Розрахунок орендної плати проводиться відповідно до ст. 288.5.1 Податкового кодексу України (3% нормативної грошової оцінки земельної ділянки), розрахунок земельного податку проводиться відповідно до ст.274.1 Податкового кодексу України (1% нормативної грошової оцінки земельної ділянки).

Славутицькою міською радою рішень щодо зміни плати за землю в 2015 році не приймалось.

Служба містобудівного кадастру, земельних ресурсів та відносин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: