Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

МОЗ: У 2020 році запрацює магістерське навчання для медсестер у медичних ВНЗ

За офіційною інформацією з відомства, робота медсестер в майбутньому буде суттєво переглянута в бік розширення кількості які вони безпосередньо зможуть надавати пацієнтам. У відомстві повідомляють, що наразі медсестра – це особа з середньою медичною освітою, котра працює під керівництвом ...

 
За офіційною інформацією з відомства, робота медсестер в майбутньому буде суттєво переглянута в бік розширення кількості які вони безпосередньо зможуть надавати пацієнтам.

У відомстві повідомляють, що наразі медсестра – це особа з середньою медичною освітою, котра працює під керівництвом лікаря або фельдшера. Розширення цієї спеціальності та додаткове навчання створить умови для самостійної діяльності для медсестер у медичній галузі.

«Медсестра – це спеціальність із середньою освітою тільки в Україні та ще кількох пострадянських країнах. У цивілізованих країнах медсестринство – це така сама спеціальність, як лікування. Відповідно, медсестра так само може отримувати медсестринську освіту», — переконаний заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Нагадаємо, що ще минулого року у МОЗ замислились над розширенням повноважень медичних сестер. Наприклад, ряд медичних послуг вони можуть надавати самостійно, ведучи приватну практику, наприклад, вести догляд за пацієнтом за призначенням його лікаря тощо.

«У вашому питанні саме зашита парадигма, що наступний крок розвитку медсестри – це лікар. Це не так. Наступний крок – це медсестра вищого рівня з кращою освітою. Їх робота дуже сильно відрізняється від роботи лікарів, тому майбутнє у цієї спеціальності в Україні, як і в усьому світі, я переконаний, теж є», — відповів заступник міністра на питання журналіста «Главкому» щодо альтернативи навчанню лікарському фаху для медсестер.

Найближчим часом МОЗ подасть законопроект про індивідуальне ліцензування лікарів до Верховної Ради.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: