Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Давайте всі станемо іншими!

Вечір 24 липня зібрав велику кількість славутичан біля будівлі Славутицької міської ради. Приводом стало проведення позачергової, 60-ої, сесії Славутицької міської ради, на порядку денному якої було одне питання «Про резонансні...

Вечір 24 липня зібрав велику кількість славутичан біля будівлі Славутицької міської ради. Приводом стало проведення позачергової, 60-ої, сесії Славутицької міської ради, на порядку денному якої було одне питання «Про резонансні події у місті Славутич». 


З урахуванням кількості людей які зібралися, за пропозицією міського голови засідання сесії міської ради було перенесено до Великої зали Кіноконцертного корпусу. У цей день від славутичан було багато запитань, емоційних виступів й одночасно змістовних пропозицій. Коротку інформацію про штатну чисельність місцевої поліції надав Дмитро Кудренко, начальник Славутицького відділення поліції. На сьогодні у відділенні працює 33 особи, з них: три слідчих; двоє – цілодобово в черговій частині, двоє – у швидкій групі реагування.

Більша частина працівників – жителі Чернігівщини. Незаповненими є 11 вакансій. Питаннями набору кадрів займається Броварський відділ поліції та Рекрутинговий центр Національної поліції. 21 липня весь особовий склад відділення був задіяний на восьми виборчих дільницях Славутича, але реакція на подію була миттєвою − всі злочинці були затримані в той же день.

«Сьогодні у цій залі нас об’єднали сумні події – зухвале вбивство людини. І це потягнуло за собою цілий ланцюг проблем, які накопичувались роками. Через ставлення держави до своїх функцій, через ставлення суспільства до певних проблем. Дуже прикро, що ціною життя ми зібралися тут, щоб перезавантажити Славутич», – із такими словами до славутичан звернувся міський голова Юрій Фомічев. Далі зі сцени він відповідав на запитання та направляв дискусію в конструктивне русло.

Відповідали на запитання із залу та надавали роз’яснення відповідно до своїх повноважень Олександр Чемерис, прокурор Славутича, та Дмитро Кудренко, начальник Славутицького відділення поліції. Прокурор міста погодився, що запобіжний захід до одного з основних фігурантів кримінальної справи Є. Стаханова у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави є несправедливим й зазначив, що апеляційна скарга з цього приводу його колегами вже подана. Також він звернувся до депутатів із пропозицією обмежити час роботи барів, кафе, ресторанів до другої години ночі, а ще додатково встановити камеру відеонагляду біля нічного бару «Атлант».

Від славутичан прозвучало чимало слушних пропозицій: про створення цілодобової єдиної гарячої лінії (call-центр) і переведення зображень 48 камер відеоспостереження на цей загальний міський пункт; про створення муніципальної варти та міської групи довіри при поліції. Оксана Єгоренко запропонувала зібрати факти про винесені рішення суддею Т. О. Малишенко, що потім були скасовані касаційним або апеляційними судами, а у затриманих по справі 21 липня взяти аналізи на вміст наркотичних речовин в організмі. Максим Орлов сказав, що необхідно налагодити систему законності та правопорядку в місті. Не завадило б для поліції придбати або навчити собаку, яка відшуковує наркотики. Володимир Борисов запропонував запровадити в школах, за письмовою згодою батьків, добровільне та анонімне тестування неповнолітніх щодо вживання наркотичних засобів.

Більша частина залу погодилася з головою Громадської ради при виконавчому комітеті Славутицької міської ради Юрієм Єгоренком: «У кожної ситуації є причина та наслідки. Наслідки, що привели нас сюди, – найтрагічніші, які можуть бути – втрата людського життя. Найбільша проблема сьогодення – те, що будь яка людина сьогодні може купити наркотики. І це носить масовий характер не тільки в нашому місті. Безкарність продажу наркотиків приводить деяких до думки, що вони сильніші за суспільство і починають дозволяти собі зухвалу поведінку, носять із собою зброю з метою її застосувати».

Та останні події біля суду, збори славутичан на Центральній площі міста, у Кіноконцертному комплексі, активність у соціальних мережах, проявлена громадянська позиція продемонстрували, що громада Славутича згуртована і сильніша за кримінальні елементи та їх зухвалу поведінку й ніколи не допустить порушення спокою та комфорту життя в нашому місті.
По завершенню засідання депутати Славутицької міської ради прийняли рішення «Про резонансні події в місті Славутич».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: