Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Куди українці планують поїхати влітку

Українці займаються плануванням літньої відпустки ще навесні. За березень нарахували 1,7 млн ​​запитів від туристів з усієї країни, повідомляють аналітики порталу з пошуку турів Otpusk.com. Найчастіше цікавляться цінами на відпочинок в Єгипті - туди хотіли б відправитися...

Українці займаються плануванням літньої відпустки ще навесні.


За березень нарахували 1,7 млн ​​запитів від туристів з усієї країни, повідомляють аналітики порталу з пошуку турів Otpusk.com. Найчастіше цікавляться цінами на відпочинок в Єгипті - туди хотіли б відправитися 38,5% відпускників. Другою за популярністю стала Туреччина - 25,5% користувачів. Менше люди шукали відпочинку в Греції - 4,5%, Болгарії - 3,8%, Кіпрі - 3,5% та Іспанії - 2,8%.

Ще близько 3% придивлялися до Арабських Еміратів. Велика частина мандрівників - 64,3%, готові були викласти за тижневий тур до 30 тис. грн. До 40 тис. грн погодилися віддати 17,4% користувачів, а 11% не поскупилися б і на 60 тисяч. Більше цієї суми готові заплатити лише 5%. Ще 2,3% туристів мали бюджет не більше 10 тис. грн. Найактивніше сайтом користувалася молодь у віці 25-34 років - 42,3%. І українці 35-44 років - 34,6%. Набагато менше тури шукали 45-54-річні - 11,9%, студенти - 5,7% і пенсіонери - 5,5%.

Ціни на відпочинок на єгипетських курортах залишаться на тому ж рівні, що і роком раніше. "Вартість відпустки в Єгипті практично не змінилася і залишилася такою ж, як і торік. Це пов'язано з тим, що у нас Єгипет - масовий напрямок, туди не їдуть російські туристи, відповідно, готелі встановлюють досить лояльні та привабливі ціни для українського ринку", - розповів директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

За його словами, через це в травневі свята цей маршрут був найпопулярнішим, вперше за кілька років випередивши Туреччину. "Сьогодні середня ціна тижневої відпустки для двох у п'ятизірковому готелі Шарм-еш-Шейха дорівнює $600-850 (16-22 тис. грн - Gazeta.ua). Хургада в таких же умовах обійдеться вже від $840 (22 тис. грн - Gazeta.ua) і вище", - зазначив експерт.

Туреччина цьогоріч стане дорожчою. Причина - зростаючий попит серед європейських туристів і повернення до регіону туристів із Росії. А ще тому, що турецький туристичний бізнес перейшов на розрахунки в євро. Бюджетним може залишитися європейський відпочинок. Так, ціни на відпочинок у Греції, швидше за все, залишаться такими ж, як і торік. "Це пояснюється і здешевшанням у нас євро, і конкуренцією між лоукостерами, які вийшли на грецький ринок - туроператори будуть намагатися конкурувати з бюджетними авіаперельотами в ту сторону", - каже Царук.

Відпочинок на українському узбережжі здорожчає.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: