Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

4 речі, які відрізняють український вуз від американського

Освіта в нашій країні знаходиться на досить низькому рівні. Державні вузи не отримують гідного фінансування, тому у них дуже серйозні проблеми з кваліфікованими молодими кадрами. У комерційних навчальних закладах ситуація з викладацьким складом набагато краще, але ось система освіти не сильно відрізняється...

Освіта в нашій країні знаходиться на досить низькому рівні. Державні вузи не отримують гідного фінансування, тому у них дуже серйозні проблеми з кваліфікованими молодими кадрами. У комерційних навчальних закладах ситуація з викладацьким складом набагато краще, але ось система освіти не сильно відрізняється. У них можна отримати більш актуальні і затребувані навички, однак також існує хабарництво.


Зовсім по-іншому виглядає ситуація в коледжах і університетах США. У цій країні високо цінується престиж вищої освіти, перш за все тому, що коштує вона дуже дорого. Навчання в провінційному коледжі обійдеться від 10 до 30 тисяч доларів на рік. У відомих університетах цифра доходить рубіжу у 100 тисяч. Тож не дивно, що різниця між освітніми системами наших країн така значна. Але крім фінансової частини, є й інші фундаментальні відмінності.

Одна з найважливіших відмінностей полягає в тому, що більшість українських студентів просто не розуміють, як навчання в університеті може забезпечити їм життя. Адже отримавши сьогодні диплом бухгалтера доведеться йти працювати на мінімальну зарплату, - а це явно не межа мрій молодого фахівця.

В Америці ситуація інша. Тут кожен розуміє, що отримання високих балів гарантує престижну роботу з доходом більше 100 тисяч на рік, тому студенти змагаються за свої оцінки з останніх сил і ніколи не пускають все на самоплив. А корупції та хабарництву просто не дозволяють зародитися: самі не дають хабар і стежать за тим, щоб його не пропонували однокурсники.

Оцінювання за допомогою кредитів

Система оцінювання - ще один важливий елемент освітньої програми. В Україні використовується Болонська система оцінок в університетах, де за кожен предмет в кінці курсу можна отримати оцінку по 100-бальній системі. У США теж використовується система ECTS, проте за кожен вивчений предмет можна заробити свою кількість кредитів. Високий середній бал за всіма заробленим кредитами забезпечує не просто червоний диплом, а реальну конкурентну перевагу при працевлаштуванні.

Гнучкість і варіабельність

Кожен студент в Америці може скласти для себе оптимальну програму навчання в рамках предметів, існуючих на курсі. Є кілька обов'язкових дисциплін, але інші студент має право обирати самостійно.

Плюс до всього, багато часу відводиться на самостійну роботу. Тут реальною проблемою для багатьох студентів стає написання есе - авторського аналітичного матеріалу. Від якості його підготовки багато в чому залежить підсумкова оцінка. Якщо написання такого матеріалу викликає труднощі, можна за невелику плату знайти талановитого автора на спеціальній біржі, такій як papernow.org, де експерти допоможуть підготувати правильне есе і можна буде уникнути серйозних проблем в навчанні. Цим лайфхаком користуються практично всі іноземні студенти, особливо в перший час, поки не навчаться писати самостійно.

Студентський спорт

В американських навчальних закладах також існує культ спорту. Гравці місцевої футбольної команди вважаються справжніми знаменитостями. Їм присвоюється стипендія і певні пільги в навчанні. Багато університетів розробляють спеціальні програми, щоб привернути до себе талановитих гравців.

Освіта в США знаходиться на більш високому якісному рівні. Диплом університету або коледжу цієї країни під час працевлаштування максимально об'єктивно продемонструє роботодавцю ваш рівень підготовки. І якщо він високий - стабільна і престижна робота точно будуть вашими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: