Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коли час міняти автомобільний акумулятор

В нашому житті не має нічого, що могло би працювати вічно. І акумулятор автомобіля в списку «невічних речей» якщо не перший, то точно в першій десятці. Рано чи пізно батарею доведеться міняти. Якщо ж не хочеться потрапити в неприємну ситуацію, то слід вміти розпізнавати той момент, коли можна буде з усією впевненістю сказати, що «час прийшов». Отже, що ж потрібно знати про ...

 

В нашому житті не має нічого, що могло би працювати вічно.  І акумулятор автомобіля в списку «невічних речей» якщо не перший, то точно в першій десятці. Рано чи пізно батарею доведеться міняти. Якщо ж не хочеться потрапити в неприємну ситуацію, то слід вміти розпізнавати той момент, коли можна буде з усією впевненістю сказати, що «час прийшов». Отже, що ж потрібно знати про момент заміни АКБ.

Для початку було б непогано зрозуміти, як довго в принципі здатний прослужити акумулятор. Максимальний термін експлуатації дуже сильно залежить від моделі батареї. Так, гібридний варіант з безперешкодним доступом до банок здатний пропрацювати від 5 до 6 років. Гібридний акумулятор з пластинами, обплутаними спеціальними конвертами, служить від 6 до 7 років. Гібрид з абсорбованим електролітом - від 8 до 10 років. Очищений AMG здатний пропрацювати до 12 років. Відповідно до чинних норм гарантія на акумулятор (в залежності від версії) повинна становити 1,5-2 роки.

Тепер, що стосується ознак швидкого виходу батареї з ладу. Першим і одним з найбільш яскравих ознак є утруднений пуск двигуна автомобіля навіть після незначного простою. Далі у нас йдуть перебої в роботі різних автомобільних систем-споживачів енергії. Так, наприклад, якщо при запуску машини «гасне» робота магнітоли, то з акумулятором точно э проблеми. Тривожним дзвіночком може бути і не відразу погасаючий індикатор АКБ на приладовій панелі машини.

Якщо з'явилися сумніви в якості роботи акумулятора, то варто звернути увагу на його клеми. Наявність слідів окислення на них з високою ймовірністю свідчити про те, що всередині вже йде процес деградації пластин і електроліту. Зрештою, найпростішию і вірна ознака, яка вкаже на те, що акумулятор сів - це неможливість завести машину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: