Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як берегтися від COVID і продовжувати працювати

Незважаючи на те, що пройшло багато часу з моменту перших випадків захворювання на коронавірус в нашій країні, боротьба досі триває і вона напружена. Багато хто адаптувався до нових умов життя, але загроза життю нашому здоров’ю все одно існує. Тому ось декілька порад, для тих, хто змушений кожного дня ходити на роботу: - вітайтеся з колегами безконтактно;...

 

Незважаючи на те, що пройшло багато часу з моменту перших випадків захворювання на коронавірус в нашій країні, боротьба досі триває і вона напружена. 

Багато хто адаптувався до нових умов життя, але загроза життю нашому здоров’ю все одно існує. Тому ось декілька порад, для тих, хто змушений кожного дня ходити на роботу:

- вітайтеся з колегами безконтактно;
- мийте руки до входу у кабінет або приміщення;
- регулярно дезінфікуйте поверхні в тих місцях, де ви знаходитесь, та поверхні приладів і пристроїв, на яких працюєте (наприклад, це можуть бути дверні ручки, поручні, столи, підвіконня, клавіатура, смартфон, пульт управління, касовий апарат тощо);
- регулярно провітрюйте приміщення;
- використовуйте онлайн-ресурси для проведення нарад, конференцій та ін.
- якщо працюєте з людьми, подбайте про власний захист та тримайте дистанцію;
- подбайте про безпечний прийом їжі на роботі;
- якщо захворіли ви або члени вашої родини, залишайтесь вдома.

У разі ускладнень від COVID-19 працюючі можуть пройти реабілітацію за кошти ФССУ.

Захворювання на коронавірус може викликати ускладнення, зокрема, вражати серцево-судинну та нервову системи людини, призводити до інвалідності. За наявності медичних показань, застраховані особи, які перехворіли на COVID-19 та мають ускладнення, мають право пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України. Право на таке лікування мають усі працевлаштовані українці за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком № 39. Зокрема, у разі ускладнень за профілем кардіо-пульмонарної реабілітації та нейрореабілітації.

Після оформлення висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) заклад охорони здоров’я інформує робочий орган Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Пацієнт передає представнику Фонду відповідну заяву про забезпечення лікуванням для подальшого укладення тристороннього договору із санаторно-курортним закладом. 100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

У разі наявності питань або потреби в консультації щодо проходження реабілітації за кошти Фонду, застраховані особи можуть звертатись до відповідних управлінь виконавчої дирекції ФССУ за територіальною ознакою, контакти гарячих ліній у розрізі регіонів.

Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місце розташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються санаторно-курортні послуги потерпілим (особам з інвалідністю) внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Олександра Карпенко,
фахівець із соціальної роботи
Соціально-психологічного центру м. Славутич
(за матеріалами Інтернет-ресурсів)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: