Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки пального було треба радянським авто на 100 км

Найбільш актуальна тема для кожного автомобіліста - скільки литрів іде на 100 км, а також вартість пального. В Радянському Союзі бензин коштував копійки, ба більше, його в колгоспах зливали в канави або віддавали даром кому він був потрібний, звичайно так було не завжди, але в будь-якому випадку бензин коштував дуже дешево. Сьогодні хочеться поговорити про витрату палива ....

 

Найбільш актуальна тема для кожного автомобіліста - скільки литрів іде на 100 км, а також вартість пального. 

В Радянському Союзі бензин коштував копійки, ба більше, його в колгоспах зливали в канави або віддавали даром кому він був потрібний, звичайно так було не завжди, але в будь-якому випадку бензин коштував дуже дешево. Сьогодні хочеться поговорити про витрату палива радянських автомобілів, скільки в реальності споживали машини і яка витрата пального була заявлена в технічних характеристиках.

Почнемо з класики автопрому, ВАЗ-2101. Нагадаємо, що виробництво «копійки» почалося в 1970 році і цей автомобіль поклав початок цілій лінійці класики, яка закінчилася випуском автомобіля ВАЗ-2107. Розхід палива заявлений виробником становить 8 літрів на 100 кілометрів, якщо машина експлуатується в змішаному циклі. Реальна же витрата автомобіля ВАЗ-2101 в тому ж циклі близько 10-11 літрів.

Наступним обговоримо автомобіль автозаводу АЗЛК Москвич-408. Перший екземпляр машини вийшов з конвеєра в 1964 році, автомобіль відразу отримав велику популярність тому що різко відрізнявся від попередників зовнішнім виглядом. Інженери заявляють, що машина споживає 6.5 літрів пального в місті, але на ділі виходить близько 9 літрів бензину на 100 кілометрів шляху.

І закриє сьогоднішній огляд легендарна Волга ГАЗ-24. Автомобіль довгі роки перевозив пасажирів по всьому СРСР, містка, комфортна машина неначе була спеціально створена для роботи в таксі. Виробник стверджує, що її двигун споживає 10 літрів на 100 кілометрів, що в перекладі на практику близько 12.5 літрів.

Ось такий справжній розхід палива мали ці три радянських автомобілі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: