Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

За яку монету нумізмати викладуть тисячі

Мало хто знає, але є такі 50 копійок за які можна отмати від нумізматів 200 дол. США та навіть більше. Це 50 копійок 1992 року. Попитом у нумізматів користується брак і "англійка" (монети, виготовлені за помилковим ескізом). Так, на аукціонах за 7 рідкісних монет 1992 року випуску просять близько 52 тис. грн. Варто відзначити, що колекція з декількох монет ...

 

Мало хто знає, але є такі 50 копійок за які можна отмати від нумізматів 200 дол. США та навіть більше. Це 50 копійок 1992 року.   Попитом у нумізматів користується брак і "англійка" (монети, виготовлені за помилковим ескізом).

Так, на аукціонах за 7 рідкісних монет 1992 року випуску просять близько 52 тис. грн. Варто відзначити, що колекція з декількох монет коштуватиме більше, ніж кожна з них окремо. Це пов'язано з тим, що нумізмати можуть витрачати дні і тижні вишукуючи "потрібні" екземпляри, а у випадку з колекцією купують відразу набір.

Скільки коштує монета
Як йдеться на профільному форумі Monety, рідкісною вважається монета саме 1992 року випуску. Тоді чеканили англійськими штемпелями на Луганському монетному дворі. Через помилку в ескізах щит вийшов опуклим, а тризуб втиснутим. Нумізмати називають цю монету "Англійка".

На інтернет аукціонах продають 50 копійок "в нерідному металі" з срібла, бронзи, міді, алюмінію, нікелевого сплаву. Офіційно такі монети в обіг не надходили, це можуть бути пробні екземпляри або невідомо де виготовлені спеціально для заробітку на нумізматах.

Монети продають за тисячі гривень
В каталозі ІТК ціна на 50 копійок "в нерідному металі" вказана в межах 100-250 доларів. Крім цього, колекціонерам можна продати брак, наприклад, якщо у монети два аверсу або два реверсу. Також є ймовірність знайти 50 копійок з поворотом реверсу до аверсу.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні з 21 січня Національний банк випустив в обіг пам'ятну монету номіналом в 20 грн. Вона присвячена українській поетесі Лесі Українці. Гроші можна придбати в Нацбанку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: