Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

10 таємниць схуднення, про які знають вчені, але ніколи не розкажуть дієтологи

Дієтологи про це вам ніколи не скажуть. Якщо постійно їсти зелень, то це вам не допоможе. Можливо, здоров’я покращиться, але схуднути навряд чи вдасться. Грант Петерсон — відомий у всьому світі дієтолог, який розповів у чому ключ до успіху. Він займався спортом та відмовлявся від жиру. Однак схуднути йому так і не вдалося. Він перепробував ....

 

Дієтологи про це вам ніколи не скажуть.

Якщо постійно їсти зелень, то це вам не допоможе. Можливо, здоров’я покращиться, але схуднути навряд чи вдасться. Грант Петерсон — відомий у всьому світі дієтолог, який розповів у чому ключ до успіху. Він займався спортом та відмовлявся від жиру. Однак схуднути йому так і не вдалося.  Він перепробував різні дієти і дійшов до висновку, що суть не лише в кількості витрачених калорій, а в гормоні — інсуліні. Саме цей гормон перетворює вуглеводи у живильну глюкозу. Щоб схуднути потрібно вживати в день не більше 50 г вуглеводів (тобто обмежитеся скибочкою хліба або одним бананом), то тіло увійде в стан «кетозу», і почне спалювати жир, який переробить в енергію

Ось 10 основних правил схуднення:
1. Потрібно їсти рибу, м’ясо і авокадо. Саме вони містять білок та збалансують в організмі жирних кислот омега-6 і омега-3. Додайте в раціон: лосось, сардини, оселедець, анчоуси, молюсків, а також краби, креветки, морські гребінці, устриці і т.д. Такі жири покращать ваш метаболізм.

2. Ідеальний сніданок: чашка кави з 3-4 ст. л. вершкового масла. Це ідеальний сніданок для тих, хто прагне схуднути. Також можете ще з’їсти декілька яєць. Ні в якому разі не можна снідати солодощами, вони лише активізують потяг до цукру протягом дня.

3. Відмовтеся від «цукрових кульок». Ще раніше всі ми споживали сезонні маленькі та не завжди солодкі фрукти. Зараз же повсюди величезні плоди, надзвичайно солодкі, ростуть вони не зрозуміло де і протягом року. Такі фрукти поставляють в організм занадто багато фруктози, яка перешкоджає нормальному функціонуванню печінки.

4. Спробуйте інколи постити. Обмежувати себе в їжі. Короткочасні голодування дуже корисні для організму. Правда, ви можете вживати корисні жири сир, збиті вершки, кокосова олія, оливкова олія, сало, яйця, жирне м’ясо. При цьому потрібно пити багато їжі.

5. Найкраща їжа для організму — темні гіркі овочі. Хоча ці продукти мало хто любить. Додайте у свій раціон: капусту, цикорій, мангольд, шпинат, салат, кульбабу і гірчицю. Гіркий присмак цим овочам дають фітонутрієнти, які є чудовими антиоксидантами.

6. Припиніть їсти яєчні білки, омлети і картоплю. Часто можна почути, що жовток, який міститься в яйцях — джерело холестерину, і це дійсно правда. Але це так званий корисний холестерин, який не утворює бляшок в судинах. Картопля — не є корисним овочем, з всього хорошого у ній — лише калій. А от крохмаль може нашкодити організму.

7. Кокос настільки ж корисний для організму, як і лосось. Окрім цього він чудово покращує функціонування мозку. Цей фрукт взагалі майже не містить вуглеводів, а ще містить тригліцеридів середньої довжини ланцюга (MCTs). Регулярне вживання кокосів є чудовою профілактикою ожирінню, раку, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, інших неврологічних захворювань.

8. Додайте в раціон грецький йогурт. Він має бути без добавок, цукру та низьким вмістом жиру.

9. Ви можете пити алкоголь. Головне — не у великій кількості. Не можна вживати лікери, коктейлі та пиво, оскільки саме в цих напоях багато вуглеводів. А от мінімальна кількість є у віскі, джин, ром, текіла, віскі, горілка. Якщо, звичайно, не розбавляти їх газованою водою.

10. Біг не завжди є найкращим методом для схуднення та ще й при неправильному виконанні шкодить нашим суглобам. Ефективними є короткотривалі вправи з максимальним навантаженням. Хороша новина — в тому, що для повноцінного щоденного тренування досить 5-10 хвилин.

Які методи ви використовуєте, щоб скинути вагу? 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: