Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Зоні відчуження збирали радіаційні гриби

Під час патрулювання поліцейські ЧАЕС помітили трьох грибників, які хотіли перевезти через Зону відчуження гриби, які назбирали навкола лісу ЧАЕС. Як виявилося, грибники намагалися вивезти назбирані гриби...

 


Під час патрулювання поліцейські ЧАЕС помітили трьох грибників, які хотіли перевезти через Зону відчуження гриби, які назбирали навкола лісу ЧАЕС. Як виявилося, грибники намагалися вивезти назбирані гриби за територію зони радіоактивного забруднення без відповідного дозволу та проведення дозиментричного контролю. 

Поліцейські ЧАЕС затримали порушників у відселених селах Росоха та Ясен. Пізніше виявилося, що усі троє жителі Київщини, вони незаконно проникли до забороненої зони з метою збирання грибів. Поліцейські ЧАЕС вилучили у грибників майже 60 кілограмів радіаційних грибів.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за статтею 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до вісімдесяти неопадаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 


Крім того, за несакціоноване проникнення до Зони відчуження поліцейські склали адміністративні протоколи за статтею 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні порушення. Їх направлено до суду для прийняття рішення.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: