Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич - мала архітектурна столиця

У цьому році Славутич здобув ще одну значну перемогу - став малою архітектурною столицею України. Архітектура України - це фортеці чи сараї, хати чи хрущовки, палаци чи руїни, туристичні об'єкти чи...

 



У цьому році Славутич здобув ще одну значну перемогу - став малою архітектурною столицею України. Архітектура України - це фортеці чи сараї, хати чи хрущовки, палаци чи руїни, туристичні об'єкти чи девелоперська забудова. Славутич став малою архітектурною столицею України у 2020-2021.


Через епідемію коронавірусної хвороби Директорією та Наглядовою Радою Українського культурного фонду було ухвалено рішення про перенесення реалізації проектів переможців на 2021 рік. Тому Славутич став малою архітетектурною столицею два роки поспіль.

Славутич - музей архітектури восьми республік колишнього Радянського Союзу, а нині незалежних країн - завжди є предметом зацікавлення науковців та практиків архітектури, урбаністів та дослідників модерної та постмодерної архітектури 80-90-х років минулого століття. Тому наше місто завжди радо приймає у себе в гостях архітектурні воркшопи, фестивалі, студентські програми та інші проєкти.

КП "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради наразі є одним з виконавців проєкту "Енциклопедія архітектури України", що реалізує Громадська організація Urban Forms Center у партнерстві з Малою культурною столицею України 2020–2021 року – містом Славутич, Славутицькою міською радою і Центральним державним науково-технічним архівом України за фінансової підтримки Українського культурного фонду та Zagoriy Foundation.
Енциклопедія архітектури України - це мультимедійна онлайн-платформа, що досліджує та документує взаємовплив архітектури і суспільства у захопливому форматі документального серіалу. Проєкт складається з трьох великих розділів: економіка, держава та право.


Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: