Завантаження ...

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Славутицької міської ради та виконання міського бюджету за 2018 рік (продовження)

Управлінням освіти і науки у звітному періоді виконувалася «Програма розвитку системи освіти міста Славутич на 2016−2018 роки». Основні пріоритетні завдання, які виконувалися управлінням у 2018 році, стосувалися створення сучасного освітнього середовища в 1-х класах нової української школи, поповнення матеріально-технічної бази закладів освіти,

 
Управлінням освіти і науки у звітному періоді виконувалася «Програма розвитку системи освіти міста Славутич на 2016−2018 роки». Основні пріоритетні завдання, які виконувалися управлінням у 2018 році, стосувалися створення сучасного освітнього середовища в 1-х класах нової української школи, поповнення матеріально-технічної бази закладів освіти, належного організаційно-методичного супроводу інклюзивної освіти та навчання дітей з особливими освітніми потребами, розширення мережі класів і груп з інклюзивним навчанням у закладах освіти.


Фактична мережа закладів дошкільної освіти міста Славутич представлена шістьмома закладами різних типів (проектна потужність − 1380 місць), в яких виховується 1143 дитини, із них 248 першокласників.

Черга на влаштування дітей до закладів дошкільної освіти відсутня. У закладах сформовано 59 вікових груп, із них 23 − спеціалізовані. Чисельний склад працівників закладів складає 348 осіб.

У системі загальної середньої освіти функціонують чотири школи та ліцей. Учнівський контингент склав 2140 осіб, 90 класів із середньою наповнюваністю 23,8. Поглиблене вивчення окремих предметів здійснюється у 14 класах (326 учнів), профільне навчання організовано у 15 класах (268 учнів).

Індивідуальною формою навчання охоплено 29 дітей, 26 учнів навчаються на екстернатній формі. Якісний коефіцієнт результатів державної підсумкової атестації серед 11-х класів склав 63%. За підсумками ЗНО−2018 Славутицький ліцей посідає ІІІ місце в Київській області.

У 2018 році видано 350 документів про освіту − 152 атестати, 198 свідоцтв. Документи особливого зразка вручено 17 учням: свідоцтво з відзнакою – 9, золота медаль – 4, срібна медаль – 4. У третьому етапі олімпіад учні міста взяли участь 56 разів, команда міста виборола 25 перемог. Три учні брали участь у ІІІ етапі конкурсу-захисту, посіли призові місця – 2, відзначений дипломом учасника – 1.

У закладах дошкільної освіти діти забезпечені триразовим повноцінним гарячим харчуванням із розрахунку в день на одну дитину: до 3-х років – 26 грн, з 3-х до 7 років – 30 грн. У закладах загальної середньої освіти вартість харчування складала: для учнів 2−4-х класів – 15 грн, для учнів 5−11-х класів – 20 грн.

Оплата за харчування для вихованців закладів дошкільної освіти та учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти здійснюється з розрахунку: 40% − кошти міського бюджету, решту 60% − сплачують батьки. Безкоштовним харчуванням у закладах освіти забезпечені діти пільгових категорій.

Кількість дітей, харчування яких здійснювалося повністю за кошти міського бюджету, склала 751 дитину, з яких: 226 − вихованці закладів дошкільної освіти, 525 − учні закладів загальної середньої освіти.

Із 29 травня по 11 червня на базі загальноосвітніх шкіл №1, №3 та №4 було організовано роботу двох пришкільних та двох мовних таборів. Всього оздоровлено 232 дітини, із них 60 − це діти пільгових категорій.

У Палаці дітей та молоді розширено мережу гуртків, студій, секцій, творчих об’єднань, збільшено контингент вихованців (932 дитини, що складає 43,6% охоплення), сформовано 70 груп та організовано роботу 39 гуртків за сімома напрямками діяльності.

Завершено роботи з комплексної термомодернізації дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 «Калинка» та Славутицької школи №2. Серед інших заходів активно впроваджувалася «Програма формування енергетичної та кліматичної свідомості славутичан».

Проведено 5 закупівель за енергосервісними договорами, за результатами яких у 5-ти закладах (ДНЗ: №4, №5, №6, ЦРД, ДБ ЦЗД) встановлено індивідуально-теплові пункти. Встановлено пункти диспетчеризації ЗОШ №2, ДНЗ №1 «Калинка», проведено реконструкцію зовнішнього та внутрішнього освітлення в школі №2, внутрішнього – у ДНЗ №1 «Калинка». Завершено роботи із заміни вікон у школі №3.

У рамках співпраці з міжнародними проектами керівники Оскар Н. (Мак) Макніл (Група управління проектом) та Сиріл Фаржьє (СП «НОВАРКА») передали Славутицькому ліцею обладнання для цифрової лабораторії з фізики, яке включає набір стандартних приладів з основних розділів «Механіка», «Електродинаміка», «Молекулярна фізика», «Оптика» на суму 600 000 грн.

У серпні 2018 р. підписано договір про співпрацю з видавництвом «Генеза»: педагоги міста проводять апробацію підручників для НУШ. У вересні 2018 р. укладено угоду про співпрацю між управлінням освіти і науки Славутича та відділом освіти, молоді та спорту Любецької селищної ради Ріпкинського району Чернігівської області.

З 10 по 13 жовтня 2018 р. з метою обміну досвідом і розвитку співробітництва між учителями фізики Латвії та України освітяни Славутича взяли участь у Дні фізики в латиському місті Айзкрауклє та щорічній конференції Латвійської асоціації учителів фізики.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия