Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зустріч добросусідів: Хіросіма − Славутич

В Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» за сприяння ГО «Добросусіди» та ГО «Товариство ветеранів ЧАЕС м. Славутич» 27 лютого відбулася зустріч славутичан із професором Hiroshima Peace Institute Hiroshima City University Робертом А. Джакобсом. Він цікавиться проблемами осіб, які пережили катастрофи...

В Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» за сприяння ГО «Добросусіди» та ГО «Товариство ветеранів ЧАЕС м. Славутич» 27 лютого відбулася зустріч славутичан із професором Hiroshima Peace Institute Hiroshima City University Робертом А. Джакобсом.

 


Він цікавиться проблемами осіб, які пережили катастрофи, пов’язані з атомними вибухами. Славутичани Олександр Сухецький, Віля Прокопов, Жанна Акушевич ділилися спогадами про перші дні після аварії на ЧАЕС − звучали зворушливі особисті розповоді про пережите, ентузіазм ліквідаторів у перші години аварії та її наслідки для світу, України, Славутича. Після майже тригодинної розмови професор Джакобс відвідав Краєзнавчий музей м. Славутича та ЧАЕС, а також здійснив екскурсію по вечірньому Славутичу.

Вже в квітні під час ІV Міжнародної конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища INUDECO 2019» учасники конференції матимуть змогу прослухати скайп-виступ професора Джакобса.
 

 

Дякуємо Льолі Філімоновій (м. Київ) за чудову нагоду розповісти по-добросусідськи про наше рідне місто гостю з Японії. Окрема подяка голові ГО «Товариство ветеранів ЧАЕС м. Славутич» Лідії Клімовій та директору Краєзнавчого музею Євгену Алімову.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: