Завантаження ...

Урок милосердя «Твори добро, бо ти − людина!»

ЗБІЦ до Дня соціальної справедливості провів захід, присвячений темі добра в нашому суспільстві. Восьмикласники стали учасниками дискусії, в ході якої вони ставили запитання та шукали вичерпні відповіді на них. Учні намагалися пояснити, чому в нашому житті так багато злості й гіркоти в душі, хто в цьому винен і чому досі в нашій країні відсутні зміни на краще...

 

ЗБІЦ до Дня соціальної справедливості провів захід, присвячений темі добра в нашому суспільстві. Восьмикласники стали учасниками дискусії, в ході якої вони ставили запитання та шукали вичерпні відповіді на них.

Учні намагалися пояснити, чому в нашому житті так багато злості й гіркоти в душі, хто в цьому винен і чому досі в нашій країні відсутні зміни на краще.  Школярі прослухали історії про добрі вчинки окремих людей і тварин та обопільно вирішили: як би було добре, щоби випадки ці були непоодинокими, а милосердя й доброта завжди би правили світом!

Скількох проблем ми тоді змогли би уникнути, а наше суспільство могло би жити в злагоді та не знало би, що таке війна! Звичайно ж, потрібно починати із себе, адже одного бажання замало, необхідно діяти й робити все для того, щоби наше життя стало кращим і нам би більше не довелося нарікати на нього.

Вчені довели, що людина, яка творить добро, відчуває радість, тому що в її організмі виробляється гормон щастя окситоцин і в той же час контролюється рівень гормону стресу кортизолу.

Творити добро − значить бути здоровим! Тому було вирішено, що Доброта − це те, що скріплює суспільство, укріпляє його, осяває обличчя посмішками, полегшує тягар турбот і породжує дружбу. Будемо ж милосердні один до одного й до навколишнього світу!

Ольга КРОПТА,
керівниця відділу
клубної роботи ЗБІЦу
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия