Завантаження ...

Урок-зустріч «Далекий в часі, близький у пам’яті біль»

Зустріч із учасниками афганської війни стала для третьокласників великим сюрпризом. Учні вперше почули про бойові дії в Афганістані, учасниками яких були військовослужбовці Радянської Армії.Десантник В. В. Прантенко, гвардії прапорщик, та прапорщик В. І. Маринець розповіли про те, очевидцями яких подій вони були, як відбувалися бойові...

 

Зустріч із учасниками афганської війни стала для третьокласників великим сюрпризом. Учні вперше почули про бойові дії в Афганістані, учасниками яких були військовослужбовці Радянської Армії.

Десантник В. В. Прантенко, гвардії прапорщик, та прапорщик В. І. Маринець розповіли про те, очевидцями яких подій вони були, як відбувалися бойові операції і, звичайно ж, про те, які почуття вони мали під час проведення бойових операцій.

Школярі запитували, як же їм вдалося вижити в ті страшні часи, коли в СССР, колишній нашій спільній Батьківщині, масово приходили свинцеві труни. Аудиторія цікавилась абсолютно всім, адже вони нічого не знали про цю війну, яка коштувала життя стільком молодим людям.
 

Тому злива запитань ніяк не скінчувалася, а виступаючим довелося героїчно витримати і цей "натиск". У кінці зустрічі було вирішено сфотографуватися разом і таким чином зберегти пам'ять від цього заходу, бо він створив яскраву гаму почуттів як у виступаючих, так і в слухачів.

Дуже порадувало те, що спадкоємність поколінь відчувалася дуже сильно, а завдяки цій зустрічі школяри зацікавились історією власного народу.

Ольга КРОПТА,
керівниця відділу
клубної роботи ЗБІЦу 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия