Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Виставка «Південні землі: АвстраліяАнтарктида»

У Славутичі у краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Південні землі: АвстраліяАнтарктида», яка прибула до нашого міста дякуючи виконуючому обов’язки Посла Австралії в Україні Тіму Болотнікоффу. Він – австралійський дипломат і фотограф, у 2011 році провів шість тижнів, подорожуючи східною Антарктидою та відвідав п'ять дослідних станцій...

 

У Славутичі у краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Південні землі: АвстраліяАнтарктида», яка прибула до нашого міста дякуючи виконуючому обов’язки Посла Австралії в Україні Тіму Болотнікоффу.

Він – австралійський дипломат і фотограф, у 2011 році провів шість тижнів, подорожуючи східною Антарктидою та відвідав п'ять дослідних станцій в Австралійській Антарктичній Території. Це і надихнуло його на створення серії робіт. На запитання, чому зразу після Києва Тім привіз виставку до Славутича? Відповів, що є шанувальником архітектури пізнього радянського модернізму і йому наше місто цікаве.

Відкриття виставки розпочав промовою Тім Болотнікофф, автор запропонованих 24 фоторобіт. Для багатьох українців Австралія віддалена країна, що має значну територію у Антарктиді. І завдання Посольства дати можливість українцям більше дізнатися про такі цікаві території Австралії та Антарктиди.

Міський голова Юрій Фомічев подякував за виставку та зауважив, що мистецька подія важлива для Славутича і це добрий початок для нашої подальшої співпраці.

Своїми враженнями про роботи поділився фотохудожник Славутича Олександр Купний.

Фотороботи демонструють велич та контрастність пейзажів континентів. Австралія і Антарктида вражає безкрайністю горизонтів і чарівним усамітненням, гарячим ландшафтом пустелі і холодною величчю засніженого простору.

Виставка працює до 21 березня. Музей відкрито з 9:00 до 18:00, у суботу з 9:00 до 14:00. Запрошуємо!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: