Завантаження ...

Увага, банківське шахрайство!

Шановні славутичани! Будьте вкрай уважні: почастішали випадки шахрайства з банківськими картками. Шахраї щоразу придумують нові способи викачування грошей. За останніми даними, вам, наприклад, телефонують з невідомого номера і просять підтвердити авторизацію, натиснувши будь-яку цифру. Також надсилають смс-повідомлення...

 

Шановні славутичани! Будьте вкрай уважні: почастішали випадки шахрайства з банківськими картками. Шахраї щоразу придумують нові способи викачування грошей. За останніми даними, вам, наприклад, телефонують з невідомого номера і просять підтвердити авторизацію, натиснувши будь-яку цифру. Також надсилають смс-повідомлення з інформацією, що ваша картка заблокована і проханням терміново передзвонити на вказані номери телефонів.

Для того, щоб уберегти себе від шахрайства, нагадуємо:

По-перше, пам’ятайте, що співробітники банку не мають права зв’язуватися з клієнтом телефоном й уточнювати його особисті дані. Паролі та інша інформація від банку – це секретна інформація.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять та уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо раптом зателефонували та представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, просто покладіть слухавку та передзвоніть на номер гарячої лінії, який вказаний на картці для уточнення. Усі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

Не варто встановлювати на карту ПІН-код, який складається з цифр, що йдуть підряд, а також свою дату народження, тому що подібні комбінації легко підібрати.

Не рекомендується захищати всі свої платіжні картки одним і тим же ПІН-кодом. І головне: ПІН-код необхідно запам’ятати або зберігати окремо від платіжної картки в місці, недоступному для сторонніх осіб.

Будь-який власник пластикової картки банку повинен усвідомлювати, що завжди існує дуже великий ризик того, що саме він стане однією із жертв обману і потрапить у тенета шахраїв.

Однак якщо уважно ознайомитися з головними прийомами злочинців, то ризик того, що ви потрапите в неприємну ситуацію, буде набагато нижчий.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия