Завантаження ...

Порахували, скільки українців живе за межею бідності

Дохід близько 14 млн українців становить менше фактичного прожиткового мінімуму. Це 33,9 % усіх громадян України. Згідно з інформацією Держстату, в доходах між 10% найбагатших і найбідніших українців зменшилася за рік на 0,2 рази, або на 4,2%. Серед жителів міст різниця становить 4,9 рази, серед жителів сіл - 4,5 рази, передає УНН.

 

Дохід близько 14 млн українців становить менше фактичного прожиткового мінімуму. Це 33,9 % усіх громадян України.

Згідно з інформацією Держстату, в доходах між 10% найбагатших і найбідніших українців зменшилася за рік на 0,2 рази, або на 4,2%. Серед жителів міст різниця становить 4,9 рази, серед жителів сіл - 4,5 рази, передає УНН.

За рік якість харчування українців покращилася. Українці стали їсти більше риби і рибопродуктів (+ 8%), фруктів, ягід, горіхів (+ 3%), винограду (+ 3%), м'яса та м'ясопродуктів (+2%). Разом з цим, за рік в Україні скоротилося споживання картоплі - на 3%, хліба, молока і молочних продуктів - на 1%.

На купівлю непродовольчих товарів в І півріччі середнє українське домогосподарство витрачало 39% доходів. При цьому майже половину з них - на оплату послуг ЖКГ, 5% - на оновлення гардеробу, 4% - на охорону здоров'я.

Ще на початок грудня минулого року йшлося про те, що в Україні 32% населення отримують доходи нижчі фактичного прожиткового мінімуму - 3,2 тис. грн. Йдеться про 12 млн осіб. Водночас минулого року менше зазначеної суми отримували 15,2 млн українців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия