Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі планують побудувати біоТЕС потужністю 12,5 МВт

У Славутичі(Київська область) планують побудувати біотеплоелектростанцію електричною потужністю 12,5 МВт та тепловою потужністю 29 МВт. Про це йдеться у рішенні № 1026-40-VII Славутицької міськради від 03.05.2018, передає kievvlast.com.ua. "Передати в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Екоенергогенерація"...

 
 
У Славутичі(Київська область) планують побудувати біотеплоелектростанцію електричною потужністю 12,5 МВт та тепловою потужністю 29 МВт.

Про це йдеться у рішенні № 1026-40-VII Славутицької міськради від 03.05.2018, передає kievvlast.com.ua.

"Передати в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Екоенергогенерація" земельну ділянку у місті Славутич кадастровий номер 3211500000:00:017:0001 площею 2,4976 га, строком на п'ять років для будівництва біоТЕС", - йдеться у документі.

За словами мера Славутича Юрія Фомічова, нову станцію зведуть у промисловій зоні, яка знаходиться у межах міста. «Будівництво біоТЕС, яка стане складовою діючої котельні на деревній трісці, дозволить повністю відмовитися від споживання газу і перейти на відновлювальні джерела, знизивши таким чином вартість теплової енергії для кінцевого споживача, - говорить він. – Наразі автоматизована котельня потужністю 10,5 МВт вже другий сезон виручає Славутич в разі затримок постачання газу - теплова енергія отримана з деревної тріски обходиться дешевше за природний газ і задовольняє близько 30% потреб міста».

БіоТЕС планують ввести в експлуатацію до кінця 2019 року - у жовтні-листопаді.

Як зазначають у групі компаній ТОВ "Укртепло", до складу якої входить ТОВ "Екоенергогенерація", у Славутичі планують створити "зелений" енергетичний кластер, аби повністю відмовитися від використання природного газу у житлово-комунальному господарстві.

Відповідний Меморандум про співпрацю Славутицькою міськрадою, компанією "Укртепло" та Державним агентством з енергоефективності був підписаний ще 20 листопада 2017 року. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: