Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Радимо позбутися негативних звичок!

Від деяких звичок просто необхідно позбавлятися, тому що вони є тягарем на вашому життєвому шляху! А оскільки зараз лише початок року, то чому б і не переорієнтувати свою енергію та увагу на правильні речі? Отже, звички, від яких корисно позбутися. Тому радимо: • Позбавтеся проявів вибухового характеру. Не варто постійно...

 

Від деяких звичок просто необхідно позбавлятися, тому що вони є тягарем на вашому життєвому шляху! А оскільки зараз лише початок року, то чому б і не переорієнтувати свою енергію та увагу на правильні речі? Отже, звички, від яких корисно позбутися. Тому радимо:

• Позбавтеся проявів вибухового характеру.
Не варто постійно робити дурниці тільки тому, що ви засмучені або розлючені.

• Відпустіть дрібні образи.
Життя занадто коротке, щоби носити в собі гіркоту образ. Якщо хтось заслуговує ще на один шанс, дайте його йому. Якщо ж вам варто вибачитися, вибачтесь.

• Позбавтеся думок про те, що хтось кращий за вас.
Якщо трава виглядає зеленішою на іншій стороні, забудьте про це. Перестаньте порівнювати, просто почніть поливати траву на своїй стороні!

• Позбавтеся застарілих помилкових переконань.
Іноді стає смішно від того, як ми можемо зациклюватися на якихось речах і робити їх частиною своєї реальності. Позбавляйтеся від них! Їх час давно минув і вийшов!

• Відпустіть вчорашні трагедії.
Зробіть вибір на користь того, ким ви хочете стати в даний момент. Позбавтеся від непотрібного тягаря, зробіть глибокий вдих – і почніть все спочатку! У крайньому випадку, ви будете знати, що перебуваєте на правильному шляху.

• Позбавтеся своєї звички уникати проблем.
Ви не зможете змінити те, чому ви протистояти не хочете.

• Забудьте про дрібні життєві неприємності.
Не дозволяйте дрібницям руйнувати ваше щастя. Розчарування і стрес – це результат вашої реакції. Змініть свою реакцію – і все пройде.

• Позбавтеся думок про те, що інші люди більш «нормальні», ніж ви.
Хіба ви знаєте всіх людей? Хіба ви знаєте, які «таргани» живуть в їхніх головах??

• Позбавтеся свого іміджу стриманої й неприступної людини.
Постарайтеся стати більш людяним (-ою) і відкритим (-ою). Не ховайтеся за модними прибамбасами (я маю на увазі те, що наші диктори та всілякі “знавці” української часто й неправомірно зловживають словом «гаджети»)! Частіше посміхайтеся, навчіться слухати і чути оточуючих людей. Позбавтеся думки, що деякі люди «нижче» і гірше за вас. Навіть якщо ви наполегливо працювали, щоби досягти свого статусу і становища, пам’ятайте, що хтось, у свою чергу, вірив у вас, заохочував і стимулював! Будьте скромні! Будьте вдячні! Будьте гарною колегою, сусідом, другом, родичем!

• Позбавтеся думки про те, що ви залежите від матеріальної сторони свого життя.
Перш за все, ви – людина, повністю незалежна від того, що ви фізично придбали в цьому світі. В кінцевому рахунку, дві речі визначають вас: ваше терпіння, коли у вас нічого нема, і ваше ставлення, коли у вас усього – через край.

• Перестаньте ставити потреби інших вище своїх власних.
Віддавайте рівно стільки, скільки ви можете, але не дозволяйте себе використовувати. Слухайте інших, але не втрачайте свій власний голос. Перестаньте боятися своєї інтуїції і свого внутрішнього голосу. Страх швидше вб’є вашу мрію, ніж проста невдача. Щодня робіть одну річ, яка викликає у вас острах. Чим безстрашніше ви відреагуєте на свою інтуїцію, тим краще вона вам буде служити.

• Припиніть чекати потрібного моменту.
Пам’ятайте, що ідеальний план потрібен далеко не завжди. Іноді необхідно просто спробувати, відпустити ситуацію й подивитися, що буде відбуватися. Просто робіть максимум того, що ви можете.

• Перестаньте прагнути того, щоб отримати все одразу.
Продовжуйте рухатися далі. Справжня мета не має обмежень в часі. Просто робіть те, що ви можете робити прямо зараз.

• Позбавтеся думки «все або нічого» по відношенню до успіху.
Цінуйте сірі смуги між чорними й білими! Це просто шлях, який дає вам безцінні уроки. І ще: ніколи не дозволяйте успіху закрутити вам голову, а невдачі – розбити вам серце.

• Позбавтеся думки про те, що, відмовляючись від чогось непосильного, ви стаєте невдахою.
Відмовившись від непотрібного й безглуздого, ви зможете рухатися далі.

• Позбавтеся думки про те, що занадто пізно починати все спочатку.
Пам’ятайте: краще бути внизу сходів і починати ними підніматися, аніж знаходитися зверху й розуміти, що це не ваше.

• Перестаньте відкладати справи на наступний день.
Робіть те, що вам потрібно зробити сьогодні, і будьте там, де ви хочете бути завтра.

Ірина ОЛЕКСА,
фахівець із соціальної роботи
Соціально-психологічного центру Славутича
(за матеріалами інтернет-ресурсів)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: