Завантаження ...

КОЖНІЙ ДИТИНІ ПОТРІБНА РОДИНА

ожна дитина має право на сімейне виховання, батьківську любов, тепло, ласку і піклування. Діти – це квіти життя, але, щоб їх зростити, потрібно докласти багато зусиль та терпіння. Роль батьків у цьому процесі переоцінити неможливо, адже мало дати дитині життя – потрібно її виховати...

 
Кожна дитина має право на сімейне виховання, батьківську любов, тепло, ласку і піклування. Діти – це квіти життя, але, щоб їх зростити, потрібно докласти багато зусиль та терпіння. Роль батьків у цьому процесі переоцінити неможливо, адже мало дати дитині життя – потрібно її виховати, вдихнути у душу всю палітру материнської та батьківської любові.

На жаль, є діти, які не мають можливості виховуватися у біологічній сім’ї. За певних обставин вони залишилися без батьківського піклування. Але ці діти не винні у тому, що трапилося в їхньому житті! Багато з них мріють про щасливу родину і сподіваються, що їх хтось полюбить по-справжньому, назве своїм сином чи донькою…

Сподіваються і чекають… можливо саме на ВАС. Цим дітям ПОТРІБНІ батьки – мудрі та чуйні. Такими можете бути САМЕ ВИ!
Подаруйте цим дітям ШАНС відчути смак повноцінного ЖИТТЯ!

ПРИЙОМНА СІМ’Я

Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, є альтернатива – влаштування у прийомну сім’ю

Це сім’я, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.
 Дитина зберігає свій статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування та користується усіма відповідними пільгами.
 Держава забезпечує всебічну підтримку прийомної сім’ї, а саме: щомісячну грошову допомогу на утримання дітей, грошову винагороду батькам та соціальне супроводження цих сімей.

ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ

Це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя (або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі), яка бере на виховання та спільне проживання не менше як 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У такій сім’ї може виховуватися не більше 10 дітей.

 Дитина не втрачає статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.
 Утримання дітей здійснюється за рахунок державного бюджету. Батьки-вихователі також отримують грошову винагороду.

Центр сприяє створенню та розвитку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Працівники Центру підтримують прийомних батьків та їх прийомних дітей шляхом здійснення соціального супроводження, яке полягає в наданні комплексу психологічних, соціально-педагогічних, юридичних, інформаційних послуг всім членам родини.

Дайте дитині другий шанс на щасливе майбутнє в сім’ї!

За інформацією щодо сімейних форм виховання звертайтеся: Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Т.: 3-01-80, 2-11-15

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия