Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Короткі новини

У вівторок, 8 січня міський голова Юрій Фомічев провів загальноміську нараду з питань міського господарства з керівниками комунальних підприємств міста, структурних підрозділів Славутицької міської ради та служб державних органів влади....


У вівторок, 8 січня міський голова Юрій Фомічев провів загальноміську нараду з питань міського господарства з керівниками комунальних підприємств міста, структурних підрозділів Славутицької міської ради та служб державних органів влади. На нараді міський голова Юрій Фомічев окреслив основні пріоритетні завдання 2019 року.


Основні пріоритети 2019 року

1. Покращення медичного забезпечення
- Ми отримали в комунальну власність лікарню, відтепер – це Комунальне некомерційне підприємство «Славутицька міська лікарня». Маємо договір із службою здоров’я на надання послуг первинного рівня, підписані декларації. Цей аспект для нас важливий з обох сторін, як для пацієнтів, так і для лікарів, тому у пріоритеті надання медичних послуг, залучення фахівців, збереження колективу, покращення умов праці, виділення житла для приїжджих спеціалістів.

2. Розвиток освіти
- Основна увага буде приділятися новій українській школі. Оголошується тендер на виконання ремонтних робіт покрівлі та створення сучасного внутрішнього простору школи №2. Розглядається варіант відкриття у цій будівлі початкової школи. Особливої уваги потребує інклюзивна освіта та створення енергетичного коледжу.

3. Осучаснення інфраструктури міста
- Дуже важливо у 2019 році почати осучаснення інфраструктури міста, оновлення Фоків, басейнів. До Дня міста у червні має бути встановлене штучне покриття для футбольного поля.

4. Вирішення проблем недобудов
- Нам необхідно отримати у комунальну власність недобудований готель «Вікторія», що розташований біля залізничного вокзалу та добудувати його під житло. Також є недобудови приватної форми власності: кав’ярня у центральному парку, банний комплекс на центральному ринку та універсам у Добринінському кварталі. Щодо цих трьох об’єктів мають бути прийняті юридичні рішення про знесення, якщо об’єкт не відповідає сучасним вимогам просторового розвитку міста Славутича, або про добудову під певний вид діяльності, що буде узгоджено із громадою міста.

5. Осучаснення міського простору
- Ми маємо осучаснити міський парк і почати роботи потрібно із заміни зовнішнього освітлення. Маємо зробити парк енергоефективним, сучасним, керованим та таким, що створювало б комфортні умови для відпочинку.
Продовжуємо розвиток системи «Безпечне місто» щодо відеоспостереження. Дана система буде розвиватись на базі тієї мережі, яку ми в минулому році отримали у комунальну власність від грантового проекту.

6. Забезпечення соціального захисту
Забезпечення послуг на місцевому рівні для пільгових категорій населення. У міському бюджеті на 2019 рік вже передбачено певний ресурс щодо перевезень залізничним та автомобільним транспортом, по 300 тис. грн. на кожен напрямок для компенсації пільг перевізникам. Є прагнення перетворити все це у монетизацію або адресну допомогу безпосередньо тим, хто користується послугами перевезень та компенсувати витрати повністю або частково.

Разом з цим варто впровадити «картку славутичанина» та перевести все на електронні розрахунки, щоб не було жодних зловживань щодо використання бюджетних коштів саме у напрямку надання пільг. Разом з цим, така система дозволить нам розвивати інші напрямки для соціально незахищених верств населення: знижки на адміністративні, місцеві послуги, та навіть комерційні, по угоді з певними організаціями або торгівельними мережами.

Розпочато процес надання земельних ділянок учасникам бойових дій у зоні АТО. До виділення вже готові перші 80 ділянок у Добринінському кварталі. Сподіваюсь, що це дасть поштовх для житлового будівництва у місті Славутичі.

7. Покращення благоустрою міста
В планах благоустрою міста продовження ремонтів дорожнього покриття, капітальні ремонти доріг, приведення до відповідності мережі велодоріжок.

Що невідкладно треба зробити

З приходом зими багато дітей спускаються із облюбованої снігової гірки котловану, тому там потрібно встановити прожектор. Необхідно забезпечити і освітлення дороги до Славутицької лікарні. Постійно потребують уваги і роботи на прибудинкових територіях.

Як відсвяткували новорічні свята

За інформацією відділу з питань надзвичайних ситуацій, свята відбулися без резонансних подій. Поліцією фіксувалися в основному порушення правил тиші, випадки зловживання спиртними напоями та дебоширство. Екстрена та невідкладна медична допомога фіксувала збільшену кількість викликів.

Як працює ВП «Атомремонтсервіс»

Успішно завершився 2018 рік для АРСу. Річний план виконано на 101,2 %, підписано колективний договір на 2019-2020 роки, 372 працівника від’їхали на виконання ремонтних робіт на трьох атомних станціях.

Що нового у комунальних підприємств

Всі підприємства працюють у штатному режимі. За листопад місяць рівень сплати за комунальні послуги склав 73,5%. 7 січня о 22:40 КП «Тепломережі» ліквідована аварія з пориву труби теплопостачання у підвальному приміщенні ЗОШ № 3. Техніка КП «ДЕУ» у робочому стані та виконує роботу по розчищенню доріг та тротуарів. КП «Славутич-Водоканал ліквідовано 5 випадків засмічення каналізації. У басейні «Лазурний» замінена вода та відповідає всім санітарним нормам. За інформацією КП «АРР» на 1 січня в управлінні підприємства знаходиться 14 об’єктів міста та 9 розташованих у промзоні. Рівень сплати за оренду приміщень становить 92%. Укладено 277 договорів оренди.

Більше інформації про загальноміську нараду за посиланням www.youtube.com (канал slavutich mvk)


Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: