Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини потрапив В.П. Удовиченко

Підбиваючи підсумки 2018 року, інформаційний портал «Моя Київщина» підготував рейтинг найбільш впливових та авторитетних людей Київської області, у який ввійшли відомі політики, підприємці та журналісти. В рейтинг потрапили відомі багатьом славутичанам люди. Це: Ярослав Москаленко та Володимир Удовиченко...

Підбиваючи підсумки 2018 року, інформаційний портал «Моя Київщина» підготував рейтинг найбільш впливових та авторитетних людей Київської області, у який ввійшли відомі політики, підприємці та журналісти. В рейтинг потрапили відомі багатьом славутичанам люди. Це: Ярослав Москаленко та Володимир Удовиченко.

3. ЯРОСЛАВ МОСКАЛЕНКО

 

Народний депутат України

Попри зменшення контролю над Київською обласною державною адміністрацією, колишній «регіонал» Ярослав Москаленко лишається одним із найбільш впливових політиків Київщини. Так, завдяки тому, що очолює депутатську групу «Воля народу» у Верховній Раді, йому вдалося зберегти підтримку Адміністрації президента, хоч і втратив свою креатуру на посаді голови Київської ОДА Олександра Горгана. Кулуарна боротьба за збереження очільника області велася Москаленком протягом усього 2018 року, але в результаті втримати свою людину в цьому кріслі нардепу все ж таки не вдалося. Більше того, «злетіли» і заступники голови КОДА, яких пов’язували з Москаленком.

Але варто визнати, що Москаленко розповсюджує свій вплив у різних сферах. У 2017 році йому, хай зі скандалами і тиском на представників футбольної громадськості, вдалося очолити Федерацію футболу Київської області. Також він продовжує зберігати серйозний вплив на депутатський корпус в облраді. Зокрема, окрім своїх людей у БПП, він контролює значну частину фракції «Наш Край».

Ще один важіль впливу – мажоритарні округи. Під контролем Москаленка знаходиться округ №96 з центром у Вишгороді, в який також входять Буча, Славутич, Бородянський, Вишгородський, Іванківський, Поліський райони. Попри те, що Москаленко не є членом президентської партії БПП-«Солідарність», він фігурує у виборчому штабі цієї політсили як куратор даного округу. Окрім того, Москаленко вибив округ №95 (включає в себе Ірпінь та більшу частину Києво-Святошинського району) для близького до себе колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка. Щоправда, це абсолютно не означає стовідсоткову перемогу скандально відомого екс-голови міста: за нього планує боротися «ударівська» група на чолі з головою Києво-Святошинської РДА Мирославою Смірновою.

Відкритим залишається й питання відносно №93 (центр – Миронівка), який як відступне пообіцяли Олександру Горгану. Утім, схоже, що округ колишній голова КОДА так і не отримає: ставлення до нього у високих кабінетах, попри авторитет Москаленка – вкрай неоднозначне.

Варто додати, що наближена до одіозного нардепа Ярослава Москаленка ТОВ «Спец Комплект Постач» виграла тендер на утримання 6 375,5 км доріг місцевого значення у всіх районах Київщини, за що отримає 806 млн грн у наступному році.

У будь-якому разі Ярослав Москаленко продовжує контролювати виборчі процеси на Київщині не лише на рівні округів та об’єднаних територіальних громад, але й на рівні президентських перегонів. Його близькі зв’язки з БПП накладаються на досить теплі стосунки з керівництвом «Батьківщини». Багато в чому це дає змогу Москаленку балансувати між опонентами і розраховувати на збереження свого авторитету за будь-якого результату президентських виборів в Україні.

70. Володимир Удовиченко

 

Депутат Київської обласної ради

Володимир Удовиченко, який протягом понад 25 років очолював Славутич, продовжує залишатися ключовою фігурою в місті атомників. У свою останню каденцію міського голови він перебував у складі «Партії регіонів». Під час Революції Гідності демонстративно покинув політсилу та склав повноваження мера міста. Рішення було мотивовано змінами в законодавстві, згідно з якими Володимир Удовичено був би зобов'язаний працювати в міськраді безкоштовно, отримуючи тільки пенсію.

Потім він намагався реалізувати власний політичний проект «Рідне місто», але пізніше вирішив примкнути до «Нашого Краю», де був призначений головою обласного осередку партії на Київщині. І так, під знаменами «Нашого краю» був обраний депутатом Київської обласної ради.

Він очолює Офіс реформ в Київській області, а також займає посаду президента Всеукраїнського громадського об'єднання «Клуб мерів». Також він є автором понад 60 друкованих праць, монографій. Дійсний член Української муніципальної академії та Української екологічної академії наук. Має три винаходи в галузі будівництва.

Загалом Удовиченко входить до багатьох високих кабінетів не тільки на рівні області, а й України. Крім того, його вплив у Славутичі беззаперечний й до тепер. Навіть чинний голова міста Юрій Фомічев в ухваленні рішень опирається на думку свого попередника. Зокрема, Удовиченко створив і очолив у Славутичі Громадську раду, яка безпосередньо впливає на рішення мера міста. Також Удовиченко наразі приділяє велику увагу створенню територіальних громад на Київщині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: