Завантаження ...

Навчальні курси

Супроводжуючі особи показали високий рівень знань з радіаційної безпеки. Фахівці ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною...

 

Супроводжуючі особи показали високий рівень знань з радіаційної безпеки

Фахівці ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» та ДСП «Екоцентр» провели навчання та додатковий інструктаж з радіаційної безпеки для супроводжуючих осіб зони відчуження.


За словами директора ДП «ЦОТІЗ» Андрія Наумова, такі одноденні курси для супроводжуючих стануть системними і охоплять усі потенційні небезпеки зони відчуження. Постійний контроль та удосконалення знань супроводжуючих осіб дозволить підвищити безпеку відвідувачів під час перебування у зоні відчуження.

До навчального курсу були включені питання щодо радіаційно-екологічного моніторингу зони відчуження, організації та проведення радіаційно-дозиметричного контролю, індивідуального дозиметричного контролю в зоні відчуження. Також для супроводжуючих був проведений додатковий інструктаж щодо небезпек, з якими пов’язано перебування в зоні відчуження, важливості дотримання правил радіаційної безпеки та роз’яснення відповідальності кожного супроводжуючого за порушення порядку відвідування.

У результаті тестування знань учасників навчань, супроводжуючі показали високий рівень знань з радіаційної безпеки і правил перебування у зоні відчуження. У процесі обговорення результатів роботи було прийнято рішення щодо розробки додаткових методичних матеріалів, що регламентують деталі діяльність супроводжуючого.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия