Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ВІЛ/СНІД – кого це стосується? Стосується кожного!

Зараз у світі близько 37 млн людей живе з ВІЛ-інфекцією, з-поміж яких 21,7 млн. отримують антиретровірусне лікування (за даними ВООЗ та ЮНЕЙДС). Україна сьогодні...

 

Зараз у світі близько 37 млн людей живе з ВІЛ-інфекцією, з-поміж яких 21,7 млн. отримують антиретровірусне лікування (за даними ВООЗ та ЮНЕЙДС).

Україна сьогодні посідає одне з перших місць серед країн Європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб.

За оцінними даними Центру громадського здоров’я, на початок 2018 р. в нашій країні проживало 244 000 людей з ВІЛ. Кожен сотий громадянин України у віці 15–49 років інфікований ВІЛ, що є одним із найвищих показників серед країн регіону.

1 грудня світова спільнота відзначила Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Щорічно міжнародні та місцеві організації докладають максимум зусиль, аби підвищити глобальну поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу, продемонструвати солідарність у заходах, спрямованих на зменшення тягаря цього захворювання, а також привернути увагу до розв’язання проблеми ВІЛ/СНІДу.

Саме з такою метою працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з міським сектором з питань пробації провели профілактичну акцію «ВІЛ/СНІД – кого це стосується?

Стосується кожного!»

Під час акції жителям міста було вручено тематичні листівки, запропоновано прийняти участь у вікторині «Шляхи передачі ВІЛ/СНІДу», на знак толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, дарували червоні символічні стрічки.

У кінці акції всі бажаючі учасники на знак солідарності запалили лампадки, які також були викладені у вигляді червоної стрічки.

Закликаємо всіх жителів міста: ведіть здоровий спосіб життя, бережіть своє здоров’я, дбайте про своїх дітей!


Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
(тел.: 2-11-15, 3-01-80)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: