Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відкриття буккросингового будиночку в дошкільному закладі

У дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 8 «Теремок» - центрі Софії Русової, у холі, біля кабінету завідувача - Федорченко Наталії, яка є партнером соціального проекту «Book Space «Пізнаємо Україну разом», відкрився...

У дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 8 «Теремок» - центрі Софії Русової, у холі, біля кабінету завідувача - Федорченко Наталії, яка є партнером соціального проекту «Book Space «Пізнаємо Україну разом», відкрився буккросинговий дерев’яний будиночок. 

Його призначення — популяризація книг і читання серед дорослих і дітей, вільна бібліотека для їх обміну. Головне правило буккросингу — замість книги, що ви взяли і хочете прочитати, необхідно принести будь-яку іншу.
Емблемою буккросингу є зображення книжки, що «біжить» та має ручки і ніжки.

Жваву метушню здійняли малюки, які з допитливістю роздивлялися дивовижу - дерев'яний теремочок із віконцями-дверцятами. Також діти вибирали і переглядали книги, які вже «поселилися» в будиночку. Всі книги, які діти принесли, були обміняні на ті, що викликали у них інтерес.

Інсталяція зроблена місцевим майстром, що має золоті руки — Симоновим Олексієм і приваблює своєю естетичністю. Будиночок виготовлений з різних порід дерев: сосни, дуба, вільхи, липи.

«Ми дуже раді з того, що у дошкільному закладі з’явився такий буккросинговий будиночок, — каже менеджер і розробник соціального проекту «Book Space «Пізнаємо Україну разом», учасниця програми Британської Ради #ActiveCitizensUkraine «Активні громадяни», — Ірина Терещенко, методист міського методичного центру з дошкільної освіти управління освіти та науки Славутицької міської ради.

Про його появу мріялося з моменту відкриття Кімнати для читання, що функціонує у закладі з 2016 року, хоча полицю для буккросингу у ній було організовано відразу.

У наш динамічний час інформаційних технологій у дорослих постають риторичні запитання: - Як спонукати дитину полюбити книгу? Як спонукати її до читання? Пропонувати дітям читати книжки, і не читати їх самим – це нечесно, це не працює.

Тому батьки, дідусі, бабусі, сестрички чи братики мають подавати малечі приклад ціннісного ставлення до книги. Це дуже важливо для розвитку особистості дитини і, відповідно, для їхнього майбутнього».

Отже, маємо надію, що будиночок «заживе» своїм цікавим життям: книги будуть подорожувати, а читачі – читати. Перші надходження для обміну вже розійшлися до охочих, отож ласкаво запрошуємо до будиночку для буккросингу. Чекаємо на обмін та його поповнення свіжими книгами.

Підготувала методист із дошкільної освіти
міського методичного центру управління освіти та науки
Славутицької міської ради - І. Терещенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: