Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міські новини за 19 листопада 2018

13 листопада міський голова Юрій Фомічев провів загальноміську нараду з питань міського господарства. Про Раду регіонального розвитку. 12 листопада в Києві, у Міжнародному виставковому центрі, під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулося...

13 листопада міський голова Юрій Фомічев провів загальноміську нараду з питань міського господарства.

Про Раду регіонального розвитку
12 листопада в Києві, у Міжнародному виставковому центрі, під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку, на яке було запрошено голів обласних державних адміністрацій та міських голів.

Під час засідання Петро Порошенко наголосив, що реформа децентралізації показала відчутні результати, а її впровадження довело економічну та політичну ефективність для громад і громадян. Сьогодні об’єднані територіальні громади охоплюють вже 24% населення і 37% від загальної площі України. До 2020 року цей процес у державі повинен завершитися.

Важливою складовою процесу децентралізації для кожної територіальної громади є плани перспективного розвитку територій на 2019–2021 роки. Верховна Рада України має прийняти надважливий законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою», що затвердить громаду базовою адміністративно-територіальною одиницею держави.

Про порядок у громаді
Міський голова зупинився на проблемних питаннях міста та звернув увагу керівників комунальних підприємств на готовність служб до зимового періоду, вивозу сміття, особливо великогабаритного, заміні сміттєвих контейнерів, зовнішнього освітлення, правопорушення в підлітковому середовищі, незаконну роботу торгівельної точки в гаражному кооперативі.

Славутицьким відділом поліції за минулий тиждень зареєстровано 47 заяв громадян, із них 7 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (незаконне зберігання наркотиків, крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень).

Про рівень сплати за комунальні послуги
Підбито підсумки по сплаті за комунальні послуги за вересень (водопостачання, водовідведення, утримання будинків і прибудинкових територій). Рівень сплати становить 97–99%. За жовтень КП «ЖКЦ» виставлені рахунки населенню за спожиті комунальні послуги. Станом на 13 листопада рівень оплати становить 7,13–7,76%.

Нові призначення
Начальником відділу містобудування, архітектури та просторового розвитку – головним архітектором виконавчого комітету Славутицької міської ради призначено Дмитра Баглаєва, виконуючим обов’язки головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради – Олексія Ладижева.

Результативні поїздки команди позашкільної освіти
Палац дітей та молоді розширює свою співпрацю. Після участі у міжнародному семінарі-практикумі в польському місті Лодзь до міжнародних партнерів Палацу долучаться Чехія та Словенія. Колектив ПДМ брав участь у І Всеукраїнському форумі «Дитячим дотиком пера» (м. Київ) та відзначенні 20-річчя дитячого часопису «Я САМ/а».

Анонси
Відділом культури національностей та релігій 21 листопада заплановані заходи до Дня Гідності і Свободи, 24 листопада – до Дня пам’яті жертв Голодомору.
Центральну міську новорічну ялинку планується встановити до Дня Святого Миколая.
Більше інформації про загальноміську нараду – за посиланням: www.youtube.com (канал slavutich mvk).



Відділ інформації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: