Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Звуки Чорнобиля» з’являться у вільному доступі

Цієї осені за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження в рамках проекту ARTEFACT у зоні відчуження було записано бібліотеку «Звуки Чорнобиля», яка скоро з’явиться у вільному доступі. Кожен зможе відчути звучання Чорнобиля...

Цієї осені за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження в рамках проекту ARTEFACT у зоні відчуження було записано бібліотеку «Звуки Чорнобиля», яка скоро з’явиться у вільному доступі. Кожен зможе відчути звучання Чорнобиля, а музиканти з усього світу зможуть використовувати бібліотеку, щоб додати до своїх нових музичних творів особливої атмосфери.

За словами Голови ДАЗВ Віталія Петрука, агентство завжди підтримує митців, що виявляють інтерес до зони відчуження. Атмосфера зони відчуження нікого не залишає байдужим. Впевнений, що «Звуки Чорнобиля» будуть цікаві світу.

Митці проекту ARTEFACT записали характерні для зони відчуження звуки: тріщання дозиметра, скрип колеса огляду, шум Рудого лісу, технічні звуки, відлуння, гуркіт течії тощо. У найбільш популярних локаціях зони відчуження - градирні, місті Прип’ять, ЧАЕС - вони надали нового звучання відомим мелодіям за допомогою характерних для цих місць реверберації та частото-фазових спотворень.

Автор проекту Валерій Коршунов зазначає, що музиканти вже записали першу частину звуків для бібліотеки і наразі триває робота в студії. Зі звуків створюють бібліотеку семплів, яку буде викладено у відкритий доступ на одному з міжнародних сервісів. Реліз заплановано на листопад цього року. Використовувати їх можна буде безкоштовно, але з обов’язковим посиланням на проект ARTEFACT.


Довідково:
Головна ідея міжнародного культурно-соціального проекту ARTEFACT – закликати до свідомого споживання та розповсюдження інформації. Сьогодні через загальне перенасичення інформаційного простору, засилля фейків та постправди для кожного другого слабка медіаграмотність стає найважливішою проблемою. Активація ARTEFACTу у зоні відчуження має привернути увагу світової спільноти до цієї проблеми.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: