Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Бюджет участі: голосування стартує з 12 листопада. Пропонуємо ознайомитися із змістом проектів

Шановні славутичани! Славутицька міська рада 22 червня 2018 року затвердила міську цільову програму «Громадський бюджет участі міста Славутича на 2016-2020 роки» у новій редакції. Програма має на меті сприяти удосконаленню діалогу між органами...

Шановні славутичани! Славутицька міська рада 22 червня 2018 року затвердила міську цільову програму «Громадський бюджет участі міста Славутича на 2016-2020 роки» у новій редакції. Програма має на меті сприяти удосконаленню діалогу між органами місцевого самоврядування м. Славутич з жителями, які проживають у межах м. Славутич, створювати умови для реалізації територіальною громадою права брати участь у процесі розроблення та ухвалення рішень щодо питань місцевого значення, покращенню інфраструктури м.Славутич та добробуту його жителів.

Бюджет участі - це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю Славутича брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста мав можливість подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2018 року.

Станом на 05.11.2017 відбулися два важливих етапи з реалізації Бюджету участі: написання та подання проектів, їх оцінка робочою групою з реалізації Програми. Так, до розгляду було подано 26 проектів. Після розгляду та доопрацювань успішно пройшли оцінку 22 проекти, серед них 10 проектів у категорії «Культура та туризм», у категорії «Спорт» - 8, «Охорона здоров’я» - 2 проекти, по 1 у категоріях - «Комунальне господарство», «Безпека та громадський порядок». Загальний обсяг видатків, що спрямовуються у 2018 році на реалізацію проектів, становить 1 500 000 грн.

З 12 листопада розпочинається наступний, чи не найважливіший, етап у реалізації Бюджету участі – голосування за проекти. Голосування триватиме до 30 листопада 2018 року.

Тож, пропонуємо славутичанам ознайомитися із змістом проектів:

№1 «Вільний інформаційний простір для кожного». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту - 100 000 грн. Автор - Наталія Башмакова.
Трансформація бібліотеки в інформаційний центр шляхом впровадження сучасних технологій. Створення вільного інформаційного простору в читальному залі бібліотеки для дорослих, яка знаходиться в Московському кварталі 12.

№2 «Handmade-студія творчості для дорослих». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту - 100 000 грн. Автор - Наталія Кокіна.
Перетворити бібліотеку зі сховища книг на територію творчості, цікавого спілкування, місце для втілення ідей і креативного дозвілля. Об’єднати різні покоління не тільки навколо книги і читання, а й шляхом зростання креативності і самоорганізації населення, стимулювання творчості, ініціативності, соціальної мобільності. Проект направлений на дорослих та людей похилого віку з можливістю залучення їх дітей та онуків.

№ 4 «Здоровий спосіб життя. Сучасна нова телемедицина». Категорія проекту – «Охорона здоров’я». Бюджет проекту – 99 870 грн. Автор – Євген Гарін.
Пропаганда здорового способу життя. Якісне сучасне медичне обслуговування жителів міста Славутича. Технічна сучасна модернізація амбулаторії «Київська» в місті Славутичі Київської області.

№ 5 «City-КВАДРАТ». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту - 300 000 грн. Автор – Людмила Любива.
Зберегти старе, додати нове і формувати сучасне міське середовище для позитиву і яскравих подій в житті славутичан та гостей міста, поширюючи мистецтво і культуру, імідж Славутича. Перетворити дворик, що примикає до Будинку культури «Енергія» у сучасний креативний простір.

№ 6 «Фестиваль дитячого читання «Бібліотека на всі 100! Книга творить людину». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту - 100 000 грн. Автор – Наталія Козленко.
Підвищення престижу книги, бібліотеки та читача; пошук шляхів розвитку інтересу до книги і прагнення до читання у юних славутичан; проведення комплексу заходів щодо формування у читачів - дітей стійкого інтересу до читання, підвищення самооцінки читаючої людини; проведення фестивалю – модернізація бібліотеки і, як наслідок, подальше підвищення якості роботи.

№ 7 «Етно - ROOM». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту - 95 000 грн. Автор – Кристина Бельченко.
Створення Етно – ROOM в одному з приміщень музею, яке раніше слугувало прототипом української світлиці. Основний акцент буде саме на лаконічно вписані в простір предмети минулого. В якості оздоблення на вікнах будуть ролети з традиційним українським орнаментом, а стіни прикрашатимуть ілюстрації українського етносу. Дана кімната сприятиме росту етно - культурного розвитку жителів міста.

№ 8 «Галотерапія (соляна кімната) для славутичан». Категорія проекту – «Охорона здоров’я». Бюджет проекту – 300 000 грн. Автор – Ганна Лутченко.
Відкриття у місті нового ефективного не медикаментозного виду оздоровчо-профілактичної терапії шляхом облаштування галокомплесу (соляної кімнати) на базі Центру «Благодар», з метою зміцнення імунітету та підвищення стійкості організму до несприятливого впливу оточуючого середовища жителів м. Славутича.

№ 10 «WEB - бібліотека майбутнього в Дитячій школі мистецтв». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту - 30 000 грн. Автор – Руслана Шагова.
Перетворення бібліотеки Дитячої школи мистецтв на вільний інформаційний простір, надання вільного доступу до Wifi, забезпечення створення електронної бази даних шкільного фонду, полегшення пошуку навчального матеріалу завдяки його сортуванню та каталогуванню, надання користувачам можливості самостійного пошуку та вибору потрібної літератури, що зацікавить їх та спростить звернення до бібліотекаря.

№ 12 «Інтерактивна стеля». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 187 424 грн. Автор – Олександр Панченко.
Урізноманітнення дозвілля дітей, підлітків та дорослих, отримання навичок зі скелелазіння, покращення фізичної форми, посилення спортивного та інноваційного іміджу міста шляхом встановлення інтерактивної скелі – це нове покоління компактних скеледромів, розроблених в Україні. Зокрема у «12Climb board» впроваджено ІТ-розробку, яка передбачає LED-підсвітку зачіпок по маршруту траси.

№ 13 «Школа гідів: створення постійно діючого екскурсійного туру Славутичем». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту – 63 560 грн. Автор – Юлія Грицаєнко.
Придбання сучасного обладнання та виготовлення туристичного путівника для проведення екскурсій гідами-волонерами. Проведення навчання славутичан, потенційних гідів-волонтерів, основам організації проведення екскурсій, вмінню розробляти унікальні туристичні маршрути та пригодницькі тури рідним містом для підвищення туристичної привабливості Славутича.

№ 14 «Стежка здоров’я». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 298 806 грн. Автор – Юрій Мироненко.
Залучення мешканців та гостей міста до здорового способу життя та підвищення іміджу міста шляхом оновлення спортивної інфраструктури: встановлення нових тренажерів на Стежці Здоров’я та утворення функціональних острівків для занять спортом та тренування різних груп м’язів.

№ 15 «Туристичний інфоцентр у міському музеї». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту – 178 020 грн. Автор – Микола Рудченко.
Облаштування туристичного інформаційного центру при міському музеї, встановлення інформаційних стендів та туристичних вказівників українською та англійською мовами, фотозони, виготовлення промо відео та туристичних буклетів для полегшення доступу до інформації про місто Славутич.

№ 16 «Спортивно-ігровий майданчик «Київський». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 300 000 грн. Автор – Михайло Федосенко.
Встановлення вандалостійких тенісних столів, столів для гри в шахи та шашки, дитячої площадки та сучасних спортивних тренажерів у дворах житлових будинків №2,12 Київського кварталу для залучення дітей різної вікової категорії та дорослих до фізичної активності, спортивного розвитку і рухливого дозвілля.

№ 18 «Нові роздягальні для юних грацій». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 100 000 грн. Автор – Світлана Воронцова.
Оснащення дитячих спортивних роздягалень фізкультурно-оздоровчого комплексу "Грація" (далі - ФОК) у Тбіліському кварталі новими меблями, килимовим покриттям та приладами обігріву приміщення, створення оптимально комфортні умови для юних спортсменок.

№ 19 «Від гармонії душі та тіла кожного, до здорової квітучої держави». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 300 000 грн. Автор – Юрій Каленський.
Створення сучасної спортивної зали на базі фізкультурно-озоровчого комплексу «Богатир» КП «УФКСТ» Славутицької міської ради забезпечення новітнім обладнанням та тренажерами для здійснення масової фізкультурно-оздоровчої роботи серед дітей, підлітків та дорослих. Розширення та зростання можливостей занять спортом. Створення сприятливих умов для пропагування здорового способу життя.

№ 20 «Льодовий каток «Просто неба». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 178 880 грн. Автор – Федір Родіонов.
Організація дозвілля містян та гостей міста у зимовий період шляхом облаштування льодової площадки. Сприяння підвищенню рівня зацікавленості містян та гостей міста до зимових розваг та змістовному відпочинку на свіжому повітрі. Пропаганда здорового способу життя.

№ 21 «Мешканці Чернігівського кварталу за здоровий спосіб життя». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 299 995 грн. Автор – Світлана Зіневич.
Облаштування спортивних майданчиків на території Чернігівського кварталу. Створення комфортного простору для відпочинку мешканцям міста, за рахунок встановлення сучасних вуличних тренажерів. Залучення до спорту та фізичної культури підлітків, дорослих, людей похилого віку, матусь після народження дітей. Благоустрій території кварталу та міста.

№ 22 «Мандрівний квартал: створення мобільної зони відпочинку для проведення заходів». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту – 206 200 грн. Автор – Олег Соломатін.
Створення мобільного простору для жителів та гостей міста, сприяння підвищенню культури добросусідства шляхом забезпечення приємної атмосфери і комфорту під час проведення ярмарок, фестивалів, барахолок, сімейних кінопереглядів тощо за рахунок стильних, сучасних мобільних конструкцій та необхідного обладнання.

№ 23 «Нові можливості «86: Кіноклуб». Категорія проекту – «Культура». Бюджет проекту – 50 585 грн. Автор – Олена Костальська.
Створення комфортних умов для організації культурного дозвілля, живого спілкування, якого часто бракує в сучасному інформаційному світі, нові друзі і знайомства для жителей та гостей міста Славутича, популяризація сучасного кіно; об’єднання людей різного віку та інтересів, шанувальників кіно, які щочетверга в Офісі підтримки громадських ініціатив, а влітку – простонеба зможуть безкоштовно відвідати кінопокази документальних та художніх фільмів, у т.ч. й тих, яких немає у прокаті та вільному доступі.

№24 «Безпека осіб з обмеженими можливостями – право на віру». Категорія проекту – «Безпека та громадський порядок». Бюджет проекту – 300 000 грн. Автор – Володимир Борисов.
Створення безпечних умов для пересування осіб з обмеженими можливостями руху. Створення можливостей для реалізації особами з обмеженими можливостями руху їх права на безпечне, незалежне та повноцінне життя, усунення будь-яких перешкод, що утруднюють або унеможливлюють доступ до громадських будівель та споруд. Забезпечення реалізації законодавства про права інвалідів та осіб похилого віку.

№ 25 «Спортивний майданчик у Тбіліському кварталі». Категорія проекту – «Спорт». Бюджет проекту – 300 000 грн. Автор – Олена Радченко.
Загальноміська територія Тбіліського кварталу має неестетичний вигляд. Для залучення молодих людей до спорту, підтримання фізичної форми людьми похилого віку, зручності тренувань особами, для яких спорт – це вже життя, пропонуємо облаштувати спортивний майданчик у Тбіліському кварталі між коттеджною забудовою та будинком № 6 та здійснити благоустрій цієї території.

№ 26 «Благоустрій Тбіліського кварталу». Категорія проекту – «Комунальне господарство». Бюджет проекту – 100 000 грн. Автор – Олена Радченко.
Загальноміська територія Тбіліського кварталу має неестетичний вигляд та потребує благоустрою. Пропонуємо здійснити благоустрій цієї території та покращити умови для відпочинку мешканців кварталу та міста.

Детальніше із змістом проектів та їх кошторисом можна ознайомитися на веб-сайті https://gromada.slav.gov.ua/, де розміщена вся інформація про ідею та автора проекту, бюджет та план заходів з реалізації. З 12 листопада ви зможете проголосувати за певний проект, що викликав у вас найбільше зацікавлення, довіру та бажання підтримати. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: