Завантаження ...

ДАЗВ у Білорусі представило Чорнобиль як територію змін

У рамках Першого форуму регіонів Республіки Білорусь та України у місті Гомель Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) на запрошення Київська обласна державна адміністрація та Агенція регіонального розвитку Київської області представило...

 
У рамках Першого форуму регіонів Республіки Білорусь та України у місті Гомель Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) на запрошення Київська обласна державна адміністрація та Агенція регіонального розвитку Київської області представило виставковий стенд «Чорнобиль: територія змін».

Учасники Форуму могли дізнатися про потенціал Київської області, зокрема, простежити процес трансформації зони відчуження з місця екологічної катастрофи у територію позитивних технологій та інновацій та обговорити ініціативи і подальшу співпрацю у науково-технічному та культурному напрямах.

«Білорусь як і Україна постраждала від Чорнобильської катастрофи. Ми вже багато років спільно працюємо над подоланням її наслідків. Окрім того, ми спільно удосконалюємо протипожежну безпеку, проводимо спільні навчання, а також працюємо над демаркацією державного кордону в межах Поліського та Чорнобильського заповідників. Зараз наша співпраця виходить на новий, інформаційний рівень і це важливий крок для поширення актуальної та якісної інформації про зону відчуження», - підкреслив перший заступник Голови ДАЗВ Олег Насвіт.

 

Стенд «Чорнобиль: територія змін» дозволив відвідувачам Форуму зазирнути під Арку НБК, пройтися віртуальним промисловим майданчиком ЧАЕС, ознайомитися з процесом зняття ЧАЕС з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему, а також представив відвідувачам українську систему поводження з радіоактивними відходами. Значну увагу було приділено Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, адже Україна та Білорусь активно співпрацюють у сфері наукових досліджень флори й фауни зони відчуження.





 
За фото дякуємо Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия