Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Яскраві кольори осені

Ось і прийшла вона, довгоочікувана осінь. Засяяла барвами, заколихала запахом свіжоспеченого хліба та зрілих яблук. Сезон жовтого листя і проливних дощів пов’язаний із радісною подією − збором врожаю.І немає різниці, хто ти − українець...

Ось і прийшла вона, довгоочікувана осінь. Засяяла барвами, заколихала запахом свіжоспеченого хліба та зрілих яблук. Сезон жовтого листя і проливних дощів пов’язаний із радісною подією − збором врожаю. 

І немає різниці, хто ти − українець, білорус чи німець. Відзначаються вони по-різному, але суть залишається одна: радість від завершення збору хліба, овочів і фруктів.

«Свято врожаю» − Erntedankfest. Свято з нагоди закінчення збирання врожаю – одне з головних осінніх традиційних німецьких свят. Свято врожаю, або День Подяки за щедрий урожай святкувався ще в дохристиянські часи.

 

Дата першої неділі жовтня затверджена в Німеччині католицькою церквою в 1972 році. У цей день люди радіють хорошому врожаю і дякують Богу за Його дари природи і за те, що Він піклується про людей.

Вже котрий рік поспіль Erntedankfest проходить в Загальноміському бібліотечно-інформаційному Центрі. І взагалі, для Народного театру ВКНР «Добрий настрій» та Центру німецької культури «Хоффнунг» осінь стала плідною, насиченою, багатою на цікаві зустрічі та виступи-покази славутицьких талантів в інших містах України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: