Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вчені розповіли, від чого залежить тривалість життя

Американські вчені провели ряд досліджень, в ході яких було з'ясовано, що тривалість життя в більшій мірі залежить від даних закладених природою. Так, вони дізналися, що то, наскільки довго буде жити ссавець, визначається кількістю нейронів в головному мозку.


Американські вчені провели ряд досліджень, в ході яких було з'ясовано, що тривалість життя в більшій мірі залежить від даних закладених природою. Так, вони дізналися, що то, наскільки довго буде жити будь-ссавець, визначається кількістю нейронів в головному мозку.

Вчені вивчили більш ніж сімсот тварин, в основному це були ссавці і птиці. Вони порівнювали інформацію про кількість нейронів в головному мозку кожного з видів між собою. Коли зв'язок було виявлено, в 75% випадків за кількістю нейронів в мозку вчені могли передбачити, скільки проживе певний вид тварини, інформують Економічні новини.

Далі дослідники вирішили виключити птахів з експерименту. А до вивчення ссавців вони додали ще дані про коефіцієнт маси тіла і метаболізму, які в попередніх роботах вже враховували, як важливі показники, що впливають на тривалість життя. Тоді прогноз тривалості життя став ще більш точним.

Окремою категорією вчені вивчали людей, оскільки людський організм все ж таки суттєво відрізняється від організму ссавців. В цьому випадку були враховані тривалий період відсутності фертильності, дитинство і старість. Але навіть після врахування всіх факторів з'ясувалося, що в середньому людина живе стільки ж, скільки інші ссавці з аналогічною кількістю нейронів головного мозку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: