Завантаження ...

В Україні підскочать ціни на хліб: коли і на скільки

Вартість хліба в різних регіонах відрізняється. В цілому це пов’язано як з конкуренцією місцевих виробників, так і з географічними особливостями конкретної області. У 2018 році через дощову погоду практично у всіх регіонах України аграрії зіткнулися з неврожаєм. Керівники великих компаній заздалегідь попередили – вже восени 2018 року ціни на хліб поб’ють нові рекорди.

Восени в Україні подорожчає хліб – вартість звичайного батона може вирости на 3-5 грн. Причин тому відразу кілька, зокрема, аграрії нарікають на складні погодні умови. Вартість хліба в різних регіонах відрізняється. В цілому це пов’язано як з конкуренцією місцевих виробників, так і з географічними особливостями конкретної області.

У 2018 році через дощову погоду практично у всіх регіонах України аграрії зіткнулися з неврожаєм. Керівники великих компаній заздалегідь попередили – вже восени 2018 року ціни на хліб поб’ють нові рекорди.

“Найдешевший соціальний хліб буде коштувати 9,50 – 10 грн. На 3-4 грн в середньому підніметься вартість звичайного хліба … Аграріям буде важко в цій божевільній конкуренції, багато хто не витримають. Або перейдуть на модні виробництва хліба, де покупцям не важлива ціна, або буде конкуренція з маленькою прибутком”, – вважає Дмитро Соломчук.

А ось народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак впевнений, подорожчання буде істотно нижче, ніж заявлені 30%.

“Собівартість зерна – 30% вартості хліба … Загалом, подорожчання буде, але аж ніяк не 30-35%, а менше. У випадку з дорогим хлібом, то подорожчання тут не відчувається”, – прокоментував ситуацію нардеп.

Варто відзначити, що з осені також очікується зростання цін на фрукти та овочі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия