Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про стан реалізації Бюджету участі у 2018 році

У минулому році вдруге Славутич долучився до Громадського проекту «Бюджет участі ініціатив». Це демократичний процес, який надав можливість кожному жителю міста брати участь в розподілі коштів міського бюджету шляхом створення проектів для покращення життя міста.

 
У минулому році вдруге Славутич долучився до Громадського проекту «Бюджет участі ініціатив». Це демократичний процес, який надав можливість кожному жителю міста брати участь в розподілі коштів міського бюджету шляхом створення проектів для покращення життя міста.

Процес Бюджету участі складався з декількох етапів. На першому етапі було подано 42 проекти (30 – великих, 12 – малих). 35 проектів успішно пройшли оцінку. Після розгляду робочою групою та голосування визначилося 17 проектів переможців (10 – малих і 7 – великих). Проекти розподілилися за наступними категоріями: у сфері «Освіта» – 8 проектів, «Спорт» – 1, «Культура і туризм» – 4, «Комунальне господарство» – 2, «Соціальний захист» – 1, «Навколишнє середовище» – 1.

Поспілкувавшись із авторами проектів про стан реалізації проектів Бюджету участі за 7 місяців 2018 року, ми з’ясували наступне:

Проект №7 «Сучасним дітям з «Центру розвитку дитини» – сучасні ігрові майданчики». На території закладу встановлено ігрове обладнання – сучасний ігровий комплекс, що забезпечує задоволення потреб у руховій активності, оздоровленні і організації дозвілля вихованців закладу.

Проект №13 «Локери (індивідуальні шафи) для учнів школи №4. Школа стала ще більш сучасною та комфортною. Використання секційних, металевих шаф (локерів) для зберігання особистих речей розвантажують шкільний рюкзак та вирішують проблему втрати цінних речей. Використання локерів стане можливим вже у вересні з початком нового навчального року.

Проект № 30 «Візуалізація учбового процесу». Встановлено мультимедійний комплекс, що відповідає очікуванням автора та меті проекту. З 1 вересня для учнів молодших класів ЗОШ №3 уроки стануть ще більш привабливими, живими і цікавими.
Проект №33 «(Не) конференція для освітян Славутича». 30 травня 2018 року в Славутицькому ліцеї відбулася Регіональна (не) конференція mini-EdCamp Slavutych, в якій взяли участь активні та талановиті вчителі міста Славутич та інших міст України. Реалізація даного проекту дала змогу провести в рамках конференції цікаві майстер-класи, змістовну панельну дискусію, розкрити особливості арт-терапії та інше.

Наступні проекти ще очікують завершення реалізації: проект № 35 «Лаундж-зона у фойє школи №2», проект № 27 «Клас моєї мрії: навчаємося, граємо, відпочиваємо», проект №45 «3 кроки в 3d-простів без мороки», проект №6 «Шкільна актова зала – майстерня розвитку творчих здібностей учнів», проект №41 «Міський мовний табір. Облаштування навчального кабінету мовного табору ЗОШ №4», проект №15 «Фізкультрозминка – здорова дитинка!», проект № 24 «Феєрія барв та відчуттів – модернізація концертної зали Дитячої школи мистецтв», проект №19 «ProЗір» – консультаційний пункт з питань охорони зору дитини», проект №4 «Вухастий острів» – облаштування майданчика для вигулу та дресирування собак», проект №16 «Облаштування спортивної дитячої пейнтбольної школи» проект №32 «Етнографічний комплекс-музей просто неба «Гостинна садиба», проект №38 «Встановлення мистецьких інсталяцій на території Дитячої школи мистецтв», проект №36 «Колясочний паркінг» у дитячому садочку «Крунк».

Автори проектів зіткнулися зі складнощами, пов’язаними із затримкою отримання коштів, підвищенням цін на момент закупівлі необхідних товарів та іншими труднощами на різних етапах реалізації.

Наразі дані проекти знаходяться на різних стадіях своєї реалізації – стадії укладання договорів, очікують доставки та встановлення придбаних товарів або знаходяться на завершальному етапі.

На початку вересня буде підготовлена інформація щодо подальшої реалізації вказаних проектів.

Відділ інформації та зв'язків із громадськістю,
Офіс підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку».
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: