Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Представництво та захист інтересів бізнесу в Славутичі

Задля підвищення інвестиційної привабливості нашої держави, боротьби з корупцією, покращення умов ведення бізнесу в 2014 році в Україні було започатковано службу захисту інтересів бізнесу – Раду бізнес-омбудсмена. Омбудсмен» – це шведське слово, яке означає «представник інтересів». Рада бізнес-омбудсмена в Україні фінансується через мультидонорський рахунок ЄБРР.

 
Задля підвищення інвестиційної привабливості нашої держави, боротьби з корупцією, покращення умов ведення бізнесу в 2014 році в Україні було започатковано службу захисту інтересів бізнесу – Раду бізнес-омбудсмена. Омбудсмен» – це шведське слово, яке означає «представник інтересів». Рада бізнес-омбудсмена в Україні фінансується через мультидонорський рахунок ЄБРР. Її завданням є представництво та захист інтересів бізнесу в державних органах.

За час роботи Ради розглянуто більше трьох тисяч звернень від бізнесу, а державні установи виконали 91% рекомендацій Ради, 97% суб’єктів бізнесу задоволені результатами роботи Ради бізнес-омбудсмена в Україні. Беручи до уваги позитивний досвід роботи Ради бізнес-омбудсмена в Україні, міська влада Славутича за підтримки Європейського Союзу в рамках реалізації Грантового проекту «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» також створила службу з правового захисту бізнесу – службу бізнес-омбудсмена як першу точку контакту для компаній, які прагнуть захисту від незаконних дій місцевих органів влади, їх посадових осіб, а також представників комунальних підприємств та установ.

До роботи в цій службі залучено кваліфікованого юриста Дениса Маслія, який розповів про послуги служби, що надаються підприємцям Славутича: «Служба бізнес-омбудсмена є консультативно-дорадчим органом при міському голові Славутича та покликана надавати практичну допомогу суб’єктам підприємництва щодо забезпечення захисту їх порушених прав та інтересів, а також вирішення правових питань ведення бізнесу. Підприємці можуть звернутися до служби та отримати безкоштовну правову допомогу з наступних питань:

• Розгляд та аналіз скарг від підприємців на дії або бездіяльність органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання. Надання правових висновків за фактами виявлених порушень законних прав суб’єктів підприємництва.
• Надання роз’яснень з питань застосування нормативно-правових актів України, що стосуються ведення бізнесу (закупівлі, ліцензування, оренда, приватизація тощо).
• Складання юридичних висновків, консультації правового змісту з різних питань діяльності суб’єктів господарювання.
• Розробка контрактів, договорів, угод.
• Досудове врегулювання спорів з питань невиконання чи неналежного виконання договірних зобов’язань. Складання позовних заяв, претензій, скарг, клопотань, заяв/листів юридичного характеру.
• Представництво інтересів суб’єктів підприємництва, за їх згодою, в правоохоронних органах та судах.

Крім того, служба приймає участь у забезпеченні реалізації місцевої політики у сфері захисту підприємництва, здійснює моніторинг нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування та надає рекомендації щодо їх удосконалення або усунення фактів порушення законодавства в сфері підприємницької діяльності, а також надає консультаційні послуги підприємцям навколишніх населених пунктів Чернігівської області. У мене немає сумнівів, що,за підтримки міської влади Славутича наполеглива та ефективна робота в сфері захисту інтересів бізнесу призведе до здійснення реального кроку в напрямку економічного зростання нашого міста».

Тож запрошуємо підприємців міста скористатись послугами служби за адресою: м. Славутич, Центральна площа, 7 (виконком Славутицької міської ради), каб. 106 (Офіс Грантового проекту ЄС). Контакти: тел.: 050-555-53-40, 099-350-43-85, E-mail: masliyden@gmail.com

Команда з реалізації
Грантового проекту ЄС
у м. Славутич


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: