Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сесія. Важливі питання

Чергове засідання 46-ї сесії Славутицької міської ради відбулося 27 липня. Депутати обговорили низку важливих питань та прийняли відповідні рішення, що стосуються життя міста. Кодекс етики в новій редакції, Зміни до бюджету, СМСЧ-5, КП «ДЕУ» тощо

 
Чергове засідання 46-ї сесії Славутицької міської ради відбулося 27 липня. Депутати обговорили низку важливих питань та прийняли відповідні рішення, що стосуються життя міста.

Кодекс етики в новій редакції

З метою підвищення рівня довіри громадян до виконавчих органів Славутицької міської ради, забезпечення прозорості та відкритості в їх роботі, протидії корупції, закріплення норм професійної етики посадових осіб місцевого самоврядування та враховуючи рішення від 12.10.2017 Громадської ради при виконавчому комітеті, Славутицька міська рада 27.07.2018 затвердила Кодекс етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади в новій редакції. У період підготовки нової редакції Кодексу етики переглянуті 10 його розділів, до яких внесено 28 змістовних змін, проведено 25 заходів для різних категорій громадськості та три опитування. До роботи над текстом долучилося вісім експертів на чолі з керівником Офісу реформ у Київській області, доктором економічних наук, професором, депутатом Київської обласної ради, міським головою Славутича з 1990 по 2015 рік, головою Громадської ради з розвитку м. Славутич Володимиром Удовиченком. Основні зміни були внесені до розділів «Міська влада − служіння суспільству», «Довіра й партнерство», «Моніторинг та відповідальність за дотримання Кодексу» та структури документу.
«Кодекс етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади, створений за участі соціально активних славутичан у 2007 та оновлений у 2017 році, є узагальненням етичних норм та правил співіснування жителів міста. Кодекс встановлює загальні правила поведінки та етики, якими повинні керуватися в своєму житті славутичани. Від кожного з нас залежить те, яким бути Славутичу!
Ознайомитися з текстом Кодексу етики ви зможете на веб-сайті Славутицької міської громади: http://e-slavutich.gov.ua/ та на сторінках щотижневика «Теледень Славутич»

Зміни до бюджету

У цей день депутати внесли зміни до міського бюджету Славутича на 2018 рік, до «Програми «Молодь Славутича» на 2016−2020 роки», до структури управління інфраструктури та капітального будівництва Славутицької міської ради, затвердили в нових редакціях міську цільову програму «Громадський бюджет участі міста Славутич на 2016−2020 роки» та Статут комунального підприємства «Славутич–Елетромережі» Славутицької міської ради, «Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти міста Славутич Київської області», розглянули земельні питання.

СМСЧ-5

Відповідним рішенням Славутицької міської ради в комунальну власність територіальної громади міста прийнято, відповідно до акту приймання-передачі, цілісний майновий комплекс Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №5 Міністерства охорони здоров’я України».

КП «ДЕУ»

Одним із питань засідання 46-ї сесії Славутицької міської ради стало питання діяльності КП «ДЕУ». Депутати заслухали звіт директора підприємства С. Л. Шершня. Потому Сергій Леонідович відповів на всі запитання, що були поставлені депутатами.

Звіт КП «Дорожньо-експлуатаційне управління» Славутицької міської ради про проведену роботу за І півріччя 2018 року

Мета створення КП «ДЕУ»: оптимізація управління комунальною власністю шляхом реорганізації діючого суб’єкта господарювання КП «УЖКГ» у рамках заходів з реформування, розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Славутич.
Предмет діяльності КП «ДЕУ»:
− будівництво доріг для автомобільного транспорту та пішоходів;
− розмітка фарбою поверхні доріг, автомобільних стоянок;
− встановлення захисних стінок, шляхових знаків тощо;
− ремонт та реконструкція автомобільних доріг, спортивних майданчиків;
− роботи зі встановлення огорож та грат;
− допоміжне обслуговування наземного транспорту;
− інші види діяльності, що спрямовані на досягнення статутних цілей КП «ДЕУ» та не заборонені чинним законодавством.

Здійснені організаційні заходи:
• Придбано нове обладнання для ямкового ремонту доріг – рециклер. Його використання дозволяє виготовляти асфальтно-бетонну суміш власного виробництва та переробляти раніше знятий асфальт, що призведе до зменшення витрат на проведення поточного (ямкового) ремонту доріг. Процедура закупівлі здійснювалась через систему ProZorro. Здійснюється закупівля дорожнього бітуму та бітумної емульсії для виробництва асфальту рециклерлом та проведення ямкового ремонту дорожнього покриття м. Славутич.
• Забезпечено замовлення, доставку й установку нових дорожніх знаків для велосипедистів.
• Здійснено постачання дорожньої фарби для поновлення дорожньої розмітки (в рамках підготовки до Дня міста).
• Проведені попередні перемовини про розширення зони обслуговування доріг Чернігівської області.
• Проведені попередні перемовини щодо постачання 240 тон солі та 2000 тон піску для виготовлення пісково-соляної суміші, необхідної для використання в зимовий період.
• Здійснюється процедура акредитації на залізничній станції Неданчичі для прийому вагонів з дорожньої сіллю для приготування пісково-соляної суміші.
• Здійснюються організаційні заходи із забезпечення працівників КП «ДЕУ» спецодягом та взуттям літнього та зимового варіантів.
• Виконуються інші протокольні доручення засновника КП «ДЕУ».

Стратегічні напрямки подальшої роботи

Операційні цілі:
▪ Забезпечення ефективної системи управління КП «ДЕУ».
▪ Розвиток, розширення та вдосконалення техніко-технологічної бази КП, модернізація велоінфраструктури міста.
▪ Збільшення видів та обсягів надання послуг, виконання договірних робіт КП.
▪ Забезпечення ефективного догляду, ремонту дорожнього покриття міста й прилеглих доріг загального користування та місцевого значення.
▪ Застосування інтернет-ресурсів для покращення іміджу та реклами послуг КП.

Проектні ідеї:
▪ Оновлення та встановлення сучасних дорожніх знаків, оновлення дорожньої світловідбиваючої розмітки.
▪ Відкриття виробництва тротуарної плитки, асфальту. Орієнтовна прибутковість за рік становить 1 млн 890 тис. грн.
▪ Ремонт велодоріжок, подальше облаштування засобів організації дорожнього руху для велосипедистів.
▪ Збільшення видів послуг для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, жителів міста: автоперевезення вантажів, автомийка, СТО вантажних автомобілів, цілодобова стоянка автотранспорту, медичний огляд працівників, технічний огляд автотранспорту, що виходить на лінію (таксі).
▪ Укладання договорів на обслуговування та ремонт паркувальних місць, організація платних парковок біля міських вокзалів та на ринку, автоматизація процесу оплати паркування.
▪ Створення інтернет-ресурсу з можливістю інтерактивного спілкування (відгуків і пропозицій) від користувачів послуг.

Очікувані результати:
▪ Ефективне функціонування, належне утримання та забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, особливо в зимовий період.
▪ Виконання робіт з будівництва, реконструкції та ремонтів автомобільних доріг, в першу чергу за напрямками автомобільних транспортних коридорів, на під’їзді до міста, під’їздах до сільських населених пунктів та на дорогах із найвищою інтенсивністю руху.
▪ Підвищення рівня безпеки руху, комфортності та економічності перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, велосипедистів.
▪ Гарантування якісних та конкурентних послуг для комунальних підприємств та сторонніх організацій, населення м. Славутич.
▪ Підвищення рівня зайнятості населення.
▪ Удосконалення механізмів громадського контролю.





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: